kövér lászló
  • 2024. április 23. 19:49
    Noha névlegesen egyhangúlag fogadták el a nyilatkozat 46 pontját az európai házelnökök, annak alapvető gyengeségeire a magyar résztvevő hívta fel a figyelmet: az illegális migrációt támogató embercsempészet bűncselekmény, így ennek elkövetését a büntetőjog eszközeivel szükséges kezelni.
  • 2024. április 22. 21:01
    Nem eszmei és politikai kizárólagosságra törekvő brüsszeli birodalmi diktatúrára, hanem szuverén és egymással együttműködni képes erős nemzeti államokra és demokráciákra van szüksége az Európai Uniónak. Mi, magyarok ezt tekintjük az európai stratégiai autonómia politikai alapjának" - fogalmazott.
  • 2024. április 9. 16:15
    Kövér László rámutatott, az unió elsősorban az önként szövetségre lépett, szuverén és egyenrangú tagállamokat jelenti, ezért minden olyan törekvés, amely a szerződések hatásköri szabályainak kijátszásával, átértelmezésével vagy megváltoztatásuk elfogadtatását célzó nyomásgyakorlással, a tagállamok belügyeibe való agresszív beavatkozással a tagállamok szuverenitásának csorbítására törekszik, az unió működésképtelenségével és szétesésével fenyeget.
  • 2024. február 3. 22:57
    Kövér László azt mondta: mindabban, amit tapasztalunk, nem pusztán az örök metafizikai küzdelemről van szó a jó és a rossz között. A napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot nagyon is evilági emberek evilági érdekeik táplálják - húzta alá.
  • 2023. november 10. 14:08
    Az 1966 és 1976 között Kínában "dúló" úgynevezett kulturális forradalomban meghirdették a "négy régi" elleni harcot, azaz a régi gondolkodásmód, a régi kultúra, a régi szokások és a régi erkölcsök lerombolását, és ma hasonló történik a nyugati világban és benne Európában, amit itt ma "cancel culture"-nak hívnak – mondta Kövér László.
  • 2023. október 12. 16:33
    Kövér László kijelentette: meggyőződése, hogy a hit és az ész harmóniájának helyreállítása nélkül a nyugati világban esélytelen megoldani a nemzetek ajtaján "egyre hangosabban dörömbölő" politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális vagy akár környezetvédelmi gondokat.
  • 2023. október 7. 20:06
    A Pro Economica Alapítvány az elmúlt években több ezer erdélyi magyar agrárgazdálkodónak és közel száz egyéb, a szülőföldet gyarapító vállalkozásnak tudott támogatást nyújtani Romániában - mondta Kövér László.
  • 2023. szeptember 22. 20:57
    Az Európai Unió vezetését "jelenleg túszul ejtő Európai Bizottság" működését Károlyi Mihályhoz és társaihoz hasonlította. Magyarországon Károlyiék után "Kun Béla és bandája" érkezett - emlékeztetett Kövér László házelnök.
  • 2023. szeptember 7. 07:50
    Kövér László meggyőződése, azzal, hogy két hagyományosan semleges ország, Finnország és Svédország adja fel a pozícióját, és csatlakozik az észak-atlanti katonai szövetséghez, ez valójában nem erősíti, hanem gyengíti Európa biztonságát.
  • 2023. augusztus 28. 21:07
    Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: a magyarok és kirgizek számára őseik kultuszának mély, közös gyökerei vannak, hiszen a magyarok a kereszténység felvétele előtt, illetve a kirgizek az iszlámra térésüket megelőzően ugyanazon közös közép-ázsiai ősvallást, a tengrizmust gyakorolták, amelynek az ősök tisztelete rendkívül erős mozzanata volt.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Szentgericei gyülekezeti ház
    A backamadarasi önkormányzat támogatása is kellett az erdélyi magyar eredményhez, egy gyülekezeti ház újjáépítéséhez: magyar közösségek találnak otthont benne a magyar művelődés gazdagításához.
  • Magyar edző sikere a hazai futballban
    A stadionjuk felújítása miatt a - 34. perctől emberhátrányban játszó - Gyirmótot Balmazújvárosban fogadó nyírségiek 3-1-re nyertek, és három körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a tabella élén.
  • Tizenegy EP-listának van meg a 20 ezer ajánlása
    Bár 13 párt, illetve pártszövetség adta le az európai parlamenti (EP-) választásra az összegyűjtött ajánlásait a pénteki határidőig, az Új Alternatíva Párt és a Nép Pártján pártoknak nincs meg a nyilvántartásba vételhez szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
MTI Hírfelhasználó