Külföld
 • 2021. szeptember 17. 15:18
  A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
 • 2021. szeptember 16. 14:54
  A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus során a Duna Televízió készített interjút I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárkával.
 • 2021. szeptember 15. 18:45
  Áder János közös uniós fellépést sürgetett a migráció, a klímaválság és az államadósság kezelése ügyben az Arraiolos-csoport római tanácskozásán szerdán.
 • 2021. szeptember 15. 18:12
  Az az erőszakos, törvénytelen és antidemokratikus fellépés, melynek jegyében az európai ideológiai fősodor a véleményét hatalmi erővel akarja rákényszeríteni a tagállamokra, szétveri az európai együttműködést, súlyosan aláássa az Európai Unió fontos egységét – fogalmazott Deutsch Tamás a sajtónak nyilatkozva.
 • 2021. szeptember 14. 23:45
  A Gyurcsány Ferenc által vezetett magyarországi baloldal gyakran uszít a határon túli magyarok ellen, emlékezhetünk, Szabó Tímea és Vadai Ágnes kirohanásaira. Ma a magyarországi ellenzék nemzetpolitikai szempontból is azt a gyurcsányi politikát képviseli, amelynek emlékezetes támadása a magyar nemzeti egység ellen a 2004. december 5-i népszavazás. Ma is ott ül a parlamentben az a néhány baloldali ember, aki 23 millió románnal riogatott.
  Címkék:
 • 2021. szeptember 14. 17:39
  Az EU, a tagországok többségének a nyomására negligálja ezt a kérdést, mely a tagországok hatáskörébe lett utalva, holott 50 millió EU polgár életéről van szó. Vagyis kecskére bízza a káposztát.
 • 2021. szeptember 13. 16:00
  Soros György átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat, mert elmondása szerint az erősödő tekintélyelvűség elleni küzdelemre kíván összpontosítani. A sokszínűséget propagáló milliárdos döntése feszültséget váltott ki a szervezeten belül.
 • 2021. szeptember 10. 09:00
  A migrációs hullám még csak most kezdődött, hiszen az afrikai népesség hatalmas mértékben növekszik, és ezért meg fog ismétlődni a 2015-ös migrációs válság, de a korábbinál nagyobb léptékben – vélekedett Niall Ferguson történész.
  Címkék:
 • 2021. szeptember 9. 08:32
  A hét központjuk (hat regionális és egy globális) munkája integrálni fogja a Nyílt Társadalom Alapítvány eszközeinek teljes skáláját - a támogatások nyújtását, az érdekképviseletet, a stratégiai pereket és a hatásberuházásokat - annak érdekében, hogy „kihasználhassák teljes képességüket”.
 • 2021. szeptember 8. 09:37
  Mivel a nép a kormányzási hatalmat teljesen az általa megválasztott képviselőkre ruházza át, nincs többé lehetősége a politikai döntésekre befolyást gyakorolnia. A választások közötti időszakban a polgárok a tehetelen „néző-demokraták“ passzív szerepébe révülnek – tisztázza Anisits Ferenc.
 • Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás
  Az oltás működik, Magyarország működik – erősítette meg Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. – Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget – magyarázta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.
 • „Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak”
  Részletesen reagált a baloldal vádjaira mai parlamenti felszólalásában Orbán Viktor, bár megjegyezte, a baloldalt a valóság egyáltalán nem érdekli, össze-vissza beszélnek. Jakab Péterrel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette, ő csak egy bohóc, akit nem kell komolyan venni. Azt is mulatságosnak tartotta Orbán, hogy Gyurcsány Ferenc akarja kioktatni a jobboldalt morális kérdésekben.
 • Néhány órás leállással indult ma reggel az előválasztás
  A szombati teljes összeomlás után a baloldali pártok, és az előválasztás szervezői ma reggelre hirdették meg kampányeseményük újraindítását. Ennek ellenére honlapjukon nagyjából reggel nyolc és tizenegy óra között továbbra sem lehetett online szavazni. A hibát később helyreállították, a négylépcsős online szavazási folyamat első fokáról már a második is elérhető: Lehet időpontot foglalni az ún. online azonosításra.
MTI Hírfelhasználó