Tudomány, technika
 • 2023. szeptember 24. 09:42
  Az LMBTQ-kultusz már jó ideje nem a diszkrimináció/stigmatizáció ellen, nem is a felnőtt emberek szexuális magánéletének szabadságáért küzd, hanem militáns politikai aktivizmussá vált.
 • 2023. szeptember 20. 18:30
  A Climate című tudományos folyóiratban publikált – 18 országból 37 kutató által írt – tanulmány szerint a globális felmelegedés ma elfogadott becsléseit városi felmelegedési torzítások szennyezik.A tanulmány egy másik megállapítása szerint az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) legutóbbi jelentéseiben szereplő naptevékenység-becslés valószínűleg alábecsüli a Nap 19. század óta játszott szerepét a globális felmelegedésben.
 • 2023. szeptember 18. 18:00
  Óriási élmény volt az elmúlt hét, az egész magyar csapat sok értékes tapasztalattal lett gazdagabb. Az Európa-bajnokság minden évben kiemelt lehetőség számunkra, hogy lássuk hol helyezkedik el a hazai ifjúsági tudományos és innovációs teljesítmény a nemzetközi mezőnyben – fogalmaz Ivánka Gábor.
 • 2023. szeptember 15. 15:15
  A Covid alatt hozzászoktunk az internetes kommunikációhoz, az otthoni munkavégzéshez, internetes bevásárláshoz, ami elmagányosodáshoz vezet. Az ember genetikailag determinált módon társas lény, ha kiszakítjuk a szociális környezetéből, annak kognitív és testi leépülés, személyiség torzulás lehet a következménye. Sőt, internetfüggőség is fenyeget, ami súlyos esetben komoly agyi elváltozásokkal is járhat - hangsúlyozta Freund Tamás.
 • 2023. szeptember 15. 00:02
  Chicagói kutatási példákkal illusztrálta, hogy az otthoni családi élet óriási jelentőségű a gyermekszegénység leküzdésében, mivel az anya, a szülők és a család szeretete védőburkot hoz létre a gyermekek körül, amely később segít szellemi és érzelmi teljesítményük növelésében, hátrányos helyzetük leküzdésében.
 • 2023. szeptember 12. 19:14
  Farkas Bertalan és Simonyi Károly után harmadik magyar űrhajós is a kozmoszba indul: jelenleg négy jelölt készül e „kiemelkedő" feladatra.
 • 2023. szeptember 12. 11:45
  Az intenzívről mondott köszönetet magyar megmentőinek az amerikai barlangász.
 • 2023. szeptember 8. 19:29
  Simonyi Károly gyerekkora óta a repülés szerelmese, tapasztalt pilóta, az elsők között jelentkezett a civilek űrutazását lehetővé tevő programra, és 2007 áprilisában a világ ötödik űrturistájaként és második magyarként tett utazást a világűrben. Első és eddig egyedüli kétszeres űrturista.
 • 2023. szeptember 3. 00:04
  A „királylányos” témák iránt az utóbbi évtizedekben tapasztalható élénkülő érdeklődés ellenére a királynék civilizatórikus tevékenységének kérdése még nem állt egyetlen konferencia vagy monográfia középpontjában sem. Különösen úgy nem, ahogyan ezen a konferencián, ahol a háttérben, származási országként mindvégig ugyanaz az ország, a középkori Magyar Királyság áll.
 • 2023. augusztus 27. 22:35
  Szánthó Miklós úgy fogalmazott: Brüsszelben nem tudják, hol legyen Európa helye az átalakuló világrendben. Semmi jele átgondolt stratégiának Európa jövőjéről, az "eurokraták" szerinte nem képviselik az európai érdekeket.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Megbukott a var
  A varszobában a közönségtől elzárva ül három szakember, minden jelenetett többször, több kameraállásból is megnézhetnek, egymás között egyeztethetnek. Mégis nevetséges hibát követnek el.
 • Kubatov nem ismerte föl, és nem is szóltak neki…
  Miközben helyes, hogy a Fradit a BL magasságába akarja emelni, itt egy másik futballeredményt is elérhetett volna. Sokasíthatta volna a magyar edzőkiválóságok számát.
 • Hölle és a magyar csapat megvédte címét
  A 26 éves Hölle a díjhajtást fölényesen megnyerte, majd a szombati maratonhajtásban még növelte is az előnyét, éllovas pozícióját pedig a vasárnapi akadályhajtásban simán megőrizte.
 • A nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzése
  Simicskó István úgy fogalmazott: szüleink és nagyszüleink, az előttünk járó generációk a vállukon viselték a 20. század minden terhét, amelyet a világháborúk pusztítása, a romba dőlt ország újjáépítése, a diktatúrák, az elnyomatás és a nélkülözés okozott. Kemény munkájuk, küzdelmük, szenvedésük és töretlen hitük nélkül ma minden bizonnyal rosszabb helyzetben lennénk.
 • Brüsszel Európa szétzilálásáról hozott döntést
  Rétvári Bence kifejtette: bár az uniós belügyminiszterek tanácskozásán szereplő előterjesztést formailag krízisrendeletnek hívják, de valójában ez egy újabb "migránsmágnes", amelyet áterőltettek Brüsszelben.
MTI Hírfelhasználó