Tudomány, technika
 • 2024. február 24. 22:38
  Farkas Bertalan, az egyik magyar űrhajós is előadást tartott a magyar versenyképességről szóló fórumon.
 • 2024. február 23. 22:07
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
 • 2024. február 7. 20:21
  Az egyetem és a kutatóintézet eredményes közös múltra tekint vissza, a most aláírásra került határozatlan idejű stratégiai együttműködési megállapodás ennek folytatása, új szintre emelése.
 • 2024. február 5. 21:05
  Bármit is teszünk az EU-ban vagy az angolszász szférában, annak nyilvánvalóan nem lesz hatása a CO2-kibocsátás alakulására. Ennek egyik nyilvánvaló oka az, hogy Kínában és Indiában, továbbá az EU-n és az angolszász szférán kívül mindenhol építenek szénerőműveket. Fosszilis tüzelőanyagokat használnak, figyelmen kívül hagyva az egész kérdéskört. Ma ők a fő kibocsátók – rögzíti a professzor.
 • 2024. január 23. 22:03
  Carole Hooven számára idegőrlő vádaskodás-védekezés periódus következett, aminek végére azt kellett látnia, hogy kurzusára immár egy doktorandusz sem mer jelentkezni tanársegédként. Ezt depresszió, gyógyszeres kezelések követték, majd Hooven, aki avval számolt, hogy még nagyon sokáig folytatja oktatói tevékenységét, kénytelen volt 57 évesen nyugdíjba menni. A csőcselék elintézte, és senki nem mert mellette kiállni.
 • 2024. január 18. 14:53
  A világ tele van valótlanságokkal és féligazságokkal. Ez az egész erről szól. Világos? Ezért van az, hogy olyan sokáig még azt a gondolatot sem engedik érvényesülni, hogy nem vagyunk ilyen szoros korlátok közé szorítva, mondjuk a benzin, a kőolaj vagy a kőszén elérhetőségét illetően – vélekedik Dr. Willie Soon.
 • 2024. január 10. 08:47
  Az űripar egy jövedelmező és a gazdasági válságokat is jól átvészelő ágazat. Így hazánknak is vétek volna kimaradnia az űrtevékenységből. Az ország nemzetközi hírnevének is használ, ha nevét világraszóló tudományos, műszaki eredményekhez kötik – rögzíti Ádám Adrienn.
 • 2024. január 5. 22:05
  Az élvonalbeli tudomány - különösen igaz ez a csillagászatra - meghatározó módon a nemzetközi színtéren, nemzetközi együttműködésekben zajlik. Ezért mindig nagy rangot ad a hazai kutatóknak és intézményeknek - de talán azt is mondhatjuk, hogy az egész országnak -, ha ilyen jelentős összefogásban játszhatnak fontos szerepet – rögzíti Frey Sándor.
 • 2024. január 5. 15:50
  Továbbra is bírálni fogjuk az IPCC-t a tudomány tisztességtelen művelése miatt. És mindezeken túlmenően, továbbra is bírálni fogjuk az egyetemeket és ernyőszervezeteiket, mert nem mások, mint kormányok és nemzetek feletti szervezetek bábfigurái.
 • 2024. január 4. 19:50
  A magyar csoport feladata kompakt extragalaktikus rádióforrások felkutatása és jellemzése a JUICE űrszonda égi útja mentén, valamint részvétel a soron következő VLBI-megfigyelések tervezésében és végrehajtásában.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • Az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere
  Rétvári Bence ismertette az új törvény legfontosabb elemeit. E szerint minden magyar munkahely elsősorban a magyar embereket illeti meg, harmadik országbeli állampolgár csak akkor végezhet munkát Magyarországon, ha az adott állásra magyar munkaerőt nem találtak.
 • Befolyásszerzés a magyarság ellen
  Meg sem próbálta tagadni az amerikai szervezet, hogy Soros Györgytől származnak a milliárdok. Svájci alapítványon keresztül több mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a hat pártot tömörítő, közös listán induló baloldal választási kampányát segítették.
 • Atlanti spekuláns diktál a korrupt EU-garnitúrának
  Nyugat-Európában súlyosan romlott a közbiztonság - terrorcselekmények, nők elleni erőszak, gettósodás -, megjelent újra az antiszemitizmus és megkezdődtek a támadások a szuverén nemzeti állam, a család, a kereszténység ellen - folytatta Bakondi György. Az EU "tartja a Soros-terv ütemét."
MTI Hírfelhasználó