Kultúra
 • 2024. június 19. 13:42
  Az Operation Sámán munkacímmel futó film az NFI gyártási támogatása mellett, egyedi kormányhatározat alapján további 1,067 milliárd forint hozzájárulásban is részesül - írták a közleményben.
  Címkék:
 • 2024. június 18. 12:47
  A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlővel Villányban, Bock József is tudta, hogy a Jammertal-dűlőben fekvő, ősi családi birtok milyen értékes örökség - idézte fel a kitüntetett bormester
 • 2024. június 13. 19:16
  A 95. Ünnepi Könyvhéten 170 kiállítóval, 150 standdal és több mint ezer dedikálással, valamint pódiumbeszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és koncertekkel várják a közönséget június 13. és 16. között a budapesti Vörösmarty és a Vigadó téren, valamint a Duna-korzón.
  Címkék:
 • 2024. június 4. 13:12
  Miért nem „szól” Németh László? – Richárd atya indokoltan szólt, az etikumra minőségeszményt építő író örökségéért: „Nem Németh Lászlónak van szüksége arra, hogy odafigyeljünk őrá. Nekünk, akik itt élünk, hogy ne feledjük: »Az élet egy ügy, egy zászló, amit törik-szakad föl kell valami belső, lelki oromra ütnünk.«”
 • 2024. június 3. 16:55
  Elindult az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó legújabb filmje, a Csendes barát forgatása, jelentették be a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. A németországi helyszínek felvétele után május 28-án Magyarországon folytatódik a 42 napos forgatás.
  Címkék:
 • 2024. június 2. 23:11
  "Ne feledjük azt, hogy ugyanazok a nagyhatalmak, amelyek 1920. június 4-én a békét diktálták, ma a háborút akarják diktálni" - fogalmazott Latorcai csaba, hozzátéve: "ahogy 1920. június 4-én, úgy most is a jövőnk, a megmaradásunk a tét".
 • 2024. május 31. 22:04
  „Nagy köszönet a zeneéért, a dalokért, amelyeket énekelek, köszönet az összes örömért, amelyet adnak, ki tudna élni enékül, kérdem teljes őszinteséggel, a dalok és a táncok nélkül, amelyek mi vagyunk..."
  Címkék:
 • 2024. május 31. 21:18
  A Székelykő lábánál a kora délutáni kiadós eső ellenére vásári hangulat uralkodott, sokan nézegették, kóstolgatták az erdei gyümölcsből készült jellegzetes erdélyi házi készítményeket, az áfonya-, som-, feketeribizli- és szilvalekvárt, a bodza- és málnaszörpöt, homoktövislevet, és házimézből is bő volt a kínálat.
  Címkék:
 • 2024. május 30. 22:23
  Potápi Árpád János leszögezte, a nemzeti összetartozás közelgő napja az emlékezés mellett lehetőséget teremt arra is, hogy az elmúlt évszázad sikereire is tudjunk emlékezni. Azt mondta, ilyenkor a történelmi hőseink mellett azokra az átlagemberekre is gondolnak, akik a nemzetet "továbbvitték" minden nehézség ellenére.
 • 2024. május 30. 15:39
  Soltész Miklós kiemelte: az egyházak jelenlétére egyre nagyobb az igény a gondoskodáspolitika, a köznevelés, az oktatás, az egészségügy és a karitatív szolgálat területén is. Hozzátette: az elmúlt években, a migráció felerősödése és az ukrajnai háború kitörése óta különösen felértékelődött az egyházak karitatív szerepvállalása.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Európa-bajnok lányaink
  Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.
 • Orbán Viktor a Baden-württembergi kormányfővel tárgyalt
  2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.
 • Honvédségi hadműveletről akciófilm
  Az Operation Sámán munkacímmel futó film az NFI gyártási támogatása mellett, egyedi kormányhatározat alapján további 1,067 milliárd forint hozzájárulásban is részesül - írták a közleményben.
MTI Hírfelhasználó