Kultúra
 • 2021. január 24. 23:16
  Kevéssé ismert a város magyar büszkesége, a Zircről indult ciszterci atyák által 1956-ban alapított Our Lady of Dallas apátság, ahonnan a sajnos egyre inkább fogyatkozó magyar alapító atyák egyik kiválóságának gyászhíre indított az amerikai magyar emigráció e sikertörténetének felelevenítésére.
 • 2021. január 22. 08:40
  A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
  Címkék:
 • 2021. január 21. 23:21
  A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor kancellár az SZFE új, naphegyi campusának csütörtöki sajtóbejárásán.
 • 2021. január 19. 23:47
  Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  Címkék:
 • 2021. január 14. 12:25
  – A Sagrada Família eltartja Barcelonát. Még Messit is ki tudják fizetni, pedig ő hetente több tíz millió eurót keres. Ha Makovecz azt mondta, hogy tíz év alatt megépíthető, én nekiállnék. Utána behozná a költségeit – mondta Meloc­co Miklós arról, hogy szerinte miért volna érdemes megépíteni a Feltámadás templomának nevezett szakrális épületet.
 • 2021. január 12. 23:50
  Régen az ellenségnek, ellenfélnek megvolt az arca, tudtuk, hogy ki felelős az egyházellenességért, ki a megfigyelő és a megfigyelt. Ma az ellenség arctalan, csupán ideológiák mentén folynak a csaták – mondta el a Vasárnapnak adott interjújában Makkai László atya, pasztorálpszichológiai lelkigondozó.
  Címkék:
 • 2021. január 12. 08:59
  Kulturális különbségek vannak, de az csak a csomagolás. Minden nemzetnek más és más csomagolást kap a lényege, ez a kultúra. De ha ezt lebontod, az Ember ugyanaz. Lehet bármilyen bőrszíne, beszélhet bármilyen nyelven. De „felöltözve” is arra törekszik a legtöbb nemzet, hogy megismerje a másik kultúráját, merítkezzen belőle, örömmel építse be saját magába azt, amit a másikban fontosnak talál.
 • 2021. január 11. 21:49
  A regény földhözragadtan szürrealista elbeszélések sorozata, amelyek végül egyetlen, két évszázadot átfogó képpé feszülnek össze.
  Címkék:
 • 2021. január 6. 12:07
  Vízkereszt a második legrégibb keresztény ünnep a húsvét után. Ezen a napon zárul a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsang. Már a IV. század óta megemlékeznek hármas tartalmáról, azaz Krisztus születéséről és 30 évesen a Jordán folyóban történő megkeresztelkedéséről, a kánai menyegzőn tett első csodatételéről, valamint a háromkirályok látogatásáról.
 • 2021. január 5. 23:46
  Minden nehézség ellenére helyt tudott állni a kárpátaljai magyarság; hitet tett a megmaradás mellett a választások alkalmával is, hiszen rendkívül jó eredményeket értünk el az önkormányzati választásokon: 8 képviselőnk van a megyei közgyűlésben, jelen vagyunk minden olyan önkormányzatban, ahol a magyarok jelentős számban élnek. Mindez reményt ad arra nézve is, hogy tudjuk majd pozitívan befolyásolni helyben is a kárpátaljai magyarságnak a jövőjét.
 • Palkovics: "Lízingelt miniszter vagyok"
  Magyarország komoly versenyelőnye a 2010 óta jellemző, tartós politikai stabilitás. Abban biztosan nem leszek partner, hogy bárki légből kapott találgatásokkal bomlassza a magyar kormány egységességét. Különösen a vírusválság okozta világméretű bizonytalanságok közepette...
 • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
  Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
 • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
  Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó