Kultúra
 • 2021. szeptember 19. 15:52
  Hagyományos módon megkoszorúzza gróf Széchenyi István szobrát a géniusztól elnevezett budapesti téren a Széchenyi Társaság: szeptember 21-én délután négy órakor.
 • 2021. szeptember 18. 14:28
  Megújult a salgótarjáni főplébániatemplom a kormány támogatásával, a Modern Városok Programban (MVP). A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ünnepi liturgia után azt mondta: megújul a városban a református, az evangélikus templom és környezete is.
  Címkék:
 • 2021. szeptember 17. 20:10
  Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
 • 2021. szeptember 17. 13:53
  Dobos László elnök: „Folytatni szerettük volna elődeink munkáját. Kiadványaink népszerűsége magáért beszél, ezrek az előfizetőink otthonról is, és az elszármazottak köréből is. Az előfizetők névsora minden kiadványunkban megtalálható. Akik 30 éve előfizetőink voltak, ma már unokáiknak fizetnek elő a történelmi, néprajzi tárgyú munkákra."
  Címkék:
 • 2021. szeptember 14. 13:53
  Veres András püspök A következő ezer évért című konferencián élesen kritizálta a liberalizmus "minden tekintélyt leromboló" viszonyulását, majd a jövőre vonatkozva azt sürgette, hogy szükség van a hívők és a nem hívők összefogására, mert annak hiányában a társadalmi feszültségek akár robbanáshoz is vezethetnek.
 • 2021. szeptember 13. 16:20
  Egy hónap múlva, október 7-17. között a Művész moziban rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLt, mely idén 12 alkotást hoz el a hazai közönségnek. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Debrecenben október 9-13., Pécsett október 20-24., Szegeden október 25-29. között vetítik majd a filmeket, október 18-26. között pedig országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások.
 • 2021. szeptember 11. 20:29
  A világnak ma égetően nagy szüksége van a keleti és nyugati kereszténység egységes tanúságtételére - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten. Az eucharisztikus lelkiségnek társadalomformáló ereje van és ez a lelkiség képes választ adni a 21. század kihívásaira is - fogalmazott Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka szombaton a Kossuth téren.
 • 2021. szeptember 11. 17:40
  Két vonattal mintegy 800 zarándok érkezett szombaton Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, köztük száz gyermek Déváról, az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézményekből.
 • 2021. szeptember 10. 11:18
  I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka háromnapos látogatásra Magyarországra érkezett. A pátriárka találkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel.
 • 2021. szeptember 9. 20:19
  Kerek kilencven éve, 1931. szeptember 9-én született Latinovits Zoltán, minden idők egyik legnagyobb magyar színésze, film- és előadóművésze. A posztumusz Kossuth-díjban is csak a a kommunista rendszer összeomlása után részesülő, a Kádár-rezsim által módszeresen üldözött „Színészkirály” tragikus körülmények között vesztette életét.
 • Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás
  Az oltás működik, Magyarország működik – erősítette meg Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. – Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget – magyarázta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.
 • „Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak”
  Részletesen reagált a baloldal vádjaira mai parlamenti felszólalásában Orbán Viktor, bár megjegyezte, a baloldalt a valóság egyáltalán nem érdekli, össze-vissza beszélnek. Jakab Péterrel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette, ő csak egy bohóc, akit nem kell komolyan venni. Azt is mulatságosnak tartotta Orbán, hogy Gyurcsány Ferenc akarja kioktatni a jobboldalt morális kérdésekben.
 • Néhány órás leállással indult ma reggel az előválasztás
  A szombati teljes összeomlás után a baloldali pártok, és az előválasztás szervezői ma reggelre hirdették meg kampányeseményük újraindítását. Ennek ellenére honlapjukon nagyjából reggel nyolc és tizenegy óra között továbbra sem lehetett online szavazni. A hibát később helyreállították, a négylépcsős online szavazási folyamat első fokáról már a második is elérhető: Lehet időpontot foglalni az ún. online azonosításra.
MTI Hírfelhasználó