Kultúra
 • 2024. február 20. 09:03
  Ebben a témában még mindig vannak fehér foltok - példaként kínálkozik egy olyan szakácsnő, akiből a kommunista rendszer csinált bírót.
 • 2024. február 19. 14:40
  2024. február 24-én mutatja be a budapesti Centrál Színház Bíró Bence friss fordításában Arthur Miller klasszikusát, Az ügynök halálát.
 • 2024. február 18. 22:19
  Egyértelmű volt, hogy az irodalomtörténeti jelentőségű ez évi kötetet is szívesen adtuk ki, hiszen ezáltal részesei lehettünk ennek a nem mindennapi eseménynek – fogalmaz Szalai Katalin, a Kairosz Kiadó vezetője.
 • 2024. február 17. 20:12
  Tábori Anita Katalin polgármester úgy fogalmazott: "amikor száz éve hazatértünk, az nemcsak a falunknak volt óriási öröm, hanem minden elszakított településnek jelzés volt, hogy Trianon nem örök".
  Címkék:
 • 2024. február 17. 19:35
  A piros-fehér-zöld színekben versenyző sportolóknak szurkolni, bajnokaink győzelme után a magyar Himnuszt együtt hallgatni csodálatos hatással szilárdítja meg a nemzeti azonosságot.
 • 2024. február 16. 12:45
  Fekete Vince, a kísérletező kedvű lírikus az anyanyelv egyik legpéldásabb művelője, aki minden nap úgy indul a szavakért, mint várvédő vitézeink annak idején, olyan szívósan és fölemelően harcol értük, mintha az élete múlna rajta – mondta Szentmártoni János József Attila-díjas költő, a kulturális tárca helyettes államtitkára a XXVIII. kardceremónián, a Balassi Bálint-emlékkard átadásakor a Papi Szeminárium dísztermében.
 • 2024. február 15. 21:30
  Az intézményekbe vetett bizalmat tudakoló kérdésnél a legtöbb válaszadó - 83 százalék - Magyarország kormányát jelölte meg, ezt 73 százalékkal a helyi önkormányzat követi. Az Európai Unió iránti bizalom 31, a NATO iránti 27 százalékos, míg Románia államfőjében a háromszéki magyarok 18, a román kormányban 17, a román parlamentben 15 százaléka bízik.
  Címkék:
 • 2024. február 14. 21:18
  Az elismeréssel - amelyet Molnár Pál újságíró, szerkesztő értelmiségiek bevonásával 1997-ben alapított - minden évben egy magyar költő és egy külföldi műfordító munkásságát ismerik el.
 • 2024. február 14. 12:35
  Kövér László a Hagyományok Házában tartott konferencián úgy fogalmazott, a nemzeti emlékezet az egyik legerősebb emberi közösségképző tényező. A diktatúrákkal szemben sem az egyének, sem a tömegek, hanem mindig csak az öntudatos közösségek tudnak ellenállni - tette hozzá.
  Címkék:
 • 2024. február 13. 19:20
  A középkori magyar királyságot az autonómiák halmaza jellemezte, mert az összes társországnak létezett az autonómiája, létezett a kunok, jászok, a székelyek, királyi városok, vármegyék autonómiája.
  Címkék:
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A ripacspolitika áldozatai
  Az atlanti fegyveripar kapzsisága végtelen. A Fehér Ház ígérte hatalmas pénzek nem Ukrajnába ömlöttek, hanem az USA hadiiparába. Az ósdi fegyvereket, lejárt szavatosságú lőszereket Ukrajnának ajándékozták. A hadiipar modern fegyvereket fejlesztett az Ukrajna támogatásának becézett összegekből. És a hadiipar főmuftijai hatalmas pénzt zsebeltek be.
 • Közösségösszetartó ereje van a magyar labdarúgásnak
  Az ember érzékeli, hogy ez egy olyan értékes közösség, amely identitása részeként éli át a labdarúgást” – mondta az M1 aktuális csatornának adott exkluzív interjúban az erdélyi Sepsi OSK német vezetőedzője, aki korábban ugyanezt tapasztalta a dunaszerdahelyi csapatnál.
 • Idegen pénzből kampányolt a szélsőbal
  Az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól – rögzítette az ÁSZ.
 • Visszavágó
  A teltházas Groupama Aréna közönsége segítheti ebben Dejan Stankovic vezetőedző tanítványait, akik pihenten várhatják a rendkívül fontos mérkőzést, mivel a Ferencváros elhalasztotta a Diósgyőr elleni bajnoki meccsét, így hétvégén nem lépett pályára.
MTI Hírfelhasználó