Potápi Árpád János
 • 2023. június 3. 23:14
  13 évvel ezelőtt döntött arról a magyar Országgyűlés - a kettős állampolgárságról szóló törvény után - hogy június 4. ne csak a trianoni békediktátumra emlékező gyásznap, hanem a nemzeti összetartozás napja is legyen – emlékeztetett Potápi Árpád János.
 • 2023. június 2. 21:21
  Potápi Árpád János kiemelte: az itt élő magyarság a román többségű környezetben is kitartott a szokásai, a hagyományaik, a magyar identitásuk és református hitük mellett. Ez példaértékű a szórványban élő más magyarok számára is.
 • 2023. május 25. 14:54
  A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára Gyergyószentmiklósról, a gyergyószéki lovasok körében indult lóháton Csíksomlyóra, ahova a térség lakosainak üzenete mellett a világ magyarságának az imaüzeneteit is elviszik.
 • 2023. május 16. 19:12
  Nagyon fontos, hogy meg tudjuk tartani magyarságunkat, közös nyelvünket, identitásunkat, s azt át tudjuk adni a gyermekeinknek is - hangsúlyozta Potápi Árpád János.
 • 2023. május 13. 23:42
  A HMDK reményt adott és ad a horvátországi magyarságnak a megmaradásra, sőt a fejlődésre is. "Önök olyan közösséget hoztak létre az elmúlt emberöltőben, amely nemcsak az egyetemes magyarságot, hanem Horvátországot is gazdagítja" - mutatott rá Potápi Árpád János.
 • 2023. május 10. 15:20
  A program kerete négymilliárd forint, az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás ötszázezer forinttól ötmillió forintig terjed, a megvalósulási időszak 2023. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig tart - ismertette. Potápi Árpád János.
 • 2023. május 4. 22:54
  Potápi Árpád János a Pécsi Tudományegyetem (PTE) által szervezett, Diaszpóra 2023 - Határtalan közösségek címmel csütörtökön kezdődő háromnapos konferencián kijelentette: a kabinet számára a nemzetrészekről, nemzeti közösségekről, a Magyarország határain kívül élő magyarokról való gondoskodás alapvető, egyértelmű és folyamatos.
 • 2023. május 3. 19:22
  A nehéz időszakban közös gondoskodásra van szükség - hangsúlyozta Potápi Árpád János, hozzátéve: a támogatások folytonossága és kiszámíthatósága a nehéz körülmények között sem változik. Jelezte: a Nemzeti újrakezdés programról Gondoskodó nemzet programra változtatták az elnevezést.
 • 2023. április 22. 00:05
  "Számunkra fontos az, hogy megszólítsák az ifjúságot és minél több gyermeket és szülőt nyerjenek meg ennek a lovasvilágnak, ezért is támogattuk ennek a pajtának a felépítését, amit most átadhattunk azoknak, akik itt akarnak sportolni és ezeket a hagyományokat tovább éltetni" - jelentette ki Potápi Árpád János.
 • 2023. április 15. 17:33
  "Minden, amit ma teszünk, igazából a jövőnkért van" - jelentette ki a magyar nemzetpolitika tevékenységét és eredményeit ismertetve Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szombaton Kolozsváron, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) éves közgyűlésén és díjátadóján.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Orbán Viktor a Karmelita kolostorban megtartott ülésen hangsúlyozta: bár a tűzszünet és a béke lenne a legfontosabb, az ukrán-orosz háborúban ma éjszakától fokozódó harcok zajlanak. Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első - szögezte le a miniszterelnök.
 • Politikus helyett propagandista az EU-vezetőségben
  Elborzadva látjuk, hogy a kommunizmus eszmerendszere a globalizmus és a balliberalizmus álarca mögött már meghódította az unió legerősebb országait, és nagy erőkkel dolgozik a keleti régiók bedarálásán. Ezt a folyamatot hatalmas tőketúlsúly támogatja – mutat rá Bánó Attila.
 • Gyimesbükk: etnikai kirekesztés az Európai Unióban
  Erdélyben, a Gyimes-völgyben Gyimesbükk már nem Hargita megye része, a szomszédos román megyéhez sorolták. A gyimesbükki csángó magyaroknak ez az intézkedés sok nehézséget, mennyi szenvedést okoz" - mondta Soltész Miklós.
MTI Hírfelhasználó