Orbán Viktor
  • 2024. április 16. 10:37
    Ma már tárgyalópartnereink is elismerik, hogy az idő a magyar álláspontot igazolta, például az illegális migráció elleni fellépés terén – tette világossá Orbán Viktor.
  • 2024. április 14. 09:50
    Eszkalálódás – Irán több mint 200 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott - Izraelnek tulajdonított - légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.
  • 2024. április 13. 12:31
    Szombaton Orbán Viktor Nizar Barakával, a marokkói Függetlenségi Párt (Istiqlal) főtitkárával, a kormány infrastruktúráért és vízgazdálkodásért felelős miniszterével folytat megbeszélést, majd részt vesz a Kereszténydemokrata Internacionálé zárónapjának munkaülésein - mondta Havasi Bertalan.
  • 2024. április 12. 14:04
    Orbán Viktor, aki a CDI-IDC egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről. Kiemelte, hogy romlik az európai versenyképesség, hiszen a Egyesült Államok és Kína is sokkal magasabb gazdasági növekedést produkál, mint az EU.
  • 2024. április 5. 22:50
    "Fontos, hogy a helyiek elfogadjanak bennünket, azt érezzék, hogy lehetőségeket hozunk, azokra a területekre, ahol szükség van beruházásra, fejlesztésre" - hangsúlyozta a kormányfő. Közölte, vegyesvállalatok alakítására is biztatja a magyar cégeket.
  • 2024. április 5. 11:55
    Az Európai Unióval "sok baj van", "én is naponta harcolok ott", de ma nincs jobb nemzetközi keret, ahol a nemzetek meg tudnak erősödni, mint az EU. Hozzátette: mindent meg fog tenni, hogy minél közelebb kerüljenek a ma elérhető legjobb nemzetközi kerethez – tisztázta Orbán Viktor.
  • 2024. április 4. 17:55
    A magyar miniszterelnök megbeszélést folytatott a bosznia-hercegovinai vezető politikusokkal Szarajevóban.
  • 2024. április 3. 19:20
    Orbán Viktor szerda este az EU Stratégiai Menetrend 2024-2029 bukaresti előkészítő megbeszéléséhez csatlakozik Horvátország, Belgium, Szlovénia miniszterelnökével, Románia elnökével valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen.
  • 2024. április 3. 11:25
    Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik, amelyet e hónapban tesz majd le az EU döntéshozóinak asztalára.
  • 2024. április 2. 21:38
    Orbán Viktor április 4-én Szarajevóban az államszövetség vezetőivel folytat megbeszéléseket a magyar-boszniai kétoldalú kapcsolatokról és aktuális európai ügyekről.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A magyar-német kapcsolatok előremutató elemei
    Ma már tárgyalópartnereink is elismerik, hogy az idő a magyar álláspontot igazolta, például az illegális migráció elleni fellépés terén – tette világossá Orbán Viktor.
  • A gyurcsányi klán fogságában a főváros...
    A feladatom az, hogy esélyt adjak a budapestieknek arra, hogy kiszabadítsák a nemzet fővárosát a Gyurcsány-klán fogságából. Erre csak a Fidesz felhatalmazásával rendelkező jelölt lehet képes – rögzítette Szentkirályi Alexandra.
  • Sajtónk félmúltja
    Adatokkal bizonyítható, hogy a rendszerváltás nem volt a média napirendjén egészen az 1990-es választasi kampány kezdetéig. A média napirendjén az átalakulás mint rendszerkorrekció szerepelt: "reformokról", "modellváltásról", "demokratikus szocializmusról" szóltak a cikkek – tekint vissza a félmúltba Szadai Károly.
MTI Hírfelhasználó