soltész miklós
  • 2024. április 7. 20:40
    Soltész Miklós beszédében Kodály Zoltánt idézve arról is szólt, hogy kultúrát nem lehet örökölni, az elődök kultúrája egykettőre "elpárolog", ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.
  • 2024. március 24. 15:48
    A nagyságos fejedelem életének egyik tanulsága az, hogy bár voltak olyanok, akik szembefordultak vele, becsapták és saját nemzetüket is elárulták, és a szabadságharc el is bukott, azonban az elnyomás megszüntetését és a nemzetek közti békesség megteremtését célzó törekvések később mégis megvalósultak.
  • 2024. március 21. 20:36
    Soltész Miklós azt hangsúlyozta, hogy hiába pusztították a keresztényeket, a kereszténységet például a francia forradalom utópiája, a kommunizmus, vagy a nácizmus nevében, bár ezek az eszmék óriási bajt és rengeteg kárt okoztak, de összességében ezek a kísérletek is sikertelennek bizonyultak.
  • 2024. március 15. 14:39
    Soltész Miklós kiemelte, azok, akik "árulják a hazát, kiszolgálják a nagyhatalmakat, akik szuverenitásunkat aláássák, azokat a nemzet kiveti és kivetette magából a múltban is".
  • 2024. március 10. 17:12
    Soltész Miklós a felújított Szentháromság templom átadó ünnepségén azt mondta, a hagyományok, őseink hite megerősíti a családokat, és összetartja a közösségeket.
  • 2024. március 3. 21:19
    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a Magyar falu program részként az elmúlt év során több mint 1286 plébánia és lelkészség, valamint több mint 750, egyházi fenntartásban lévő temető újult meg.
  • 2024. február 24. 07:45
    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
  • 2024. február 15. 17:25
    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az óvodafejlesztési program kapcsán köszönetét fejezte ki a katolikus egyháznak azért az együttműködésért, amelyet az elmúlt években tanúsított.
  • 2024. február 10. 23:32
    Soltész Miklós az MTI kérdésére kiemelte, abban, hogy egy közösség fenn tudjon maradni, óriási szerepe van a kereszténységnek. Hozzátette, "felelősségünk van nemzetünkért", az egyházi beruházásoknak pedig ebben komoly szerepük van, legyen szó templomok, iskolák, óvodák felújításáról vagy építéséről.
  • 2024. január 31. 22:07
    Soltész Miklós köszönetet mondott mindazoknak, akik a templomért létrejött összefogásban részt vettek. Sok ember munkája kellett ahhoz, hogy a kivitelezés magas színvonalon megvalósuljon - fűzte hozzá.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Teremtésvédelem
    Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.
  • Steinbach József a református lelkészi elnök
    Steinbach József hangsúlyozta, gondoskodó szeretettel fordulnak a gyülekezeteikben, óvodáikban, iskoláikban nevelkedő, kórházukban gyógyuló vagy a hátrányos helyzetűeknek indított Bárka táborokban "az élet örömeivel és Isten szeretetével találkozó" gyerekek felé.
  • Aki szakmát választ, az jó lóra tesz
    "Nekünk, remélem önöknek is azt tanították, ha csinálsz valamit, akkor csináld világszínvonalon" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: ez rá éppúgy igaz, mint a diákokra, illetve a tanáraikra és a mestereikre. Ezt a munkamorált kell továbbadni a jövő szakembereinek is - rögzítette.
MTI Hírfelhasználó