soltész miklós
 • 2023. június 8. 00:09
  Erdélyben, a Gyimes-völgyben Gyimesbükk már nem Hargita megye része, a szomszédos román megyéhez sorolták. A gyimesbükki csángó magyaroknak ez az intézkedés sok nehézséget, mennyi szenvedést okoz" - mondta Soltész Miklós.
 • 2023. június 4. 13:31
  A nemzeti azonossághoz való ragaszkodás példái számukra is megerősítésül szolgálnak, ugyanakkor azt is láthatták, hogy a magyar kormány segítségével mennyi minden újult meg, illetve épült Székelyföldön és szerte Erdélyben – sorolta Soltész Miklós.
 • 2023. május 23. 19:31
  A testület a tudományok, a művészetek és a magyar nemzeti oktatás fellendítésén munkálkodik és az elismerés megbecsültsége felett őrködik, állami döntések tervezetével kapcsolatban foglal állást, közérdekű javaslatokat, nyilvános állásfoglalásokat fogalmaz meg – mondta Soltész Miklós.
 • 2023. május 19. 14:31
 • 2023. április 23. 23:55
  Soltész Miklós arra biztatott mindenkit, hogy merje vállalni kereszténységét még akkor is, ha ezért bántják, mert vélekedése szerint a nemzet fennmaradása egyebek mellett annak is annak köszönhető, hogy a történelemben az emberek merték vállalni hitüket, keresztény mivoltukat.
 • 2023. április 23. 10:11
  Nagy nyomás van rajtunk, hiszen a normalitás és az abnormális gondolkodás összeütközése, a kereszténység és ateizmus komoly küzdelme zajlik a fiatalokért, a lelkekért és az emberiségért - fogalmazott Soltész Miklós.
 • 2023. április 20. 21:14
  Soltész Miklós közölte, míg Nyugat-Európában templomokat bontanak el, azoknak új funkciókat adnak, a magyar kormány és az egyházak igazi összefogásának köszönhetően az elmúlt években szerte a Kárpát-medencében 200 templom épült és 3700 újult meg.
 • 2023. április 5. 14:01
  A kormány támogatja a nemzetiségi kultúra megmaradását, átörökítését - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Pilisvörösváron, a Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjainak átadásán.
 • 2023. április 4. 23:18
  Soltész Miklós az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat által a város Gyári temetőjében kormánytámogatással újonnan állított kőkereszt ökumenikus megáldása alkalmából kiemelte: a keresztek minden megjelenési formájukban az életünkben is jelenlévő kettősséget jelképezik.
 • 2023. március 30. 15:42
  Soltész Miklós közölte, a pályázatot immár negyedszer írják ki, a rendelkezésre álló keret 630 millió forint. A pályázók legfeljebb 5 millió forintot nyerhetnek el. Támogatást lehet elnyerni például kultúrház kifestésére, egy iroda rendbetételére, vagy eszközbeszerzésre - mondta az államtitkár.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Orbán Viktor a Karmelita kolostorban megtartott ülésen hangsúlyozta: bár a tűzszünet és a béke lenne a legfontosabb, az ukrán-orosz háborúban ma éjszakától fokozódó harcok zajlanak. Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első - szögezte le a miniszterelnök.
 • Politikus helyett propagandista az EU-vezetőségben
  Elborzadva látjuk, hogy a kommunizmus eszmerendszere a globalizmus és a balliberalizmus álarca mögött már meghódította az unió legerősebb országait, és nagy erőkkel dolgozik a keleti régiók bedarálásán. Ezt a folyamatot hatalmas tőketúlsúly támogatja – mutat rá Bánó Attila.
 • Gyimesbükk: etnikai kirekesztés az Európai Unióban
  Erdélyben, a Gyimes-völgyben Gyimesbükk már nem Hargita megye része, a szomszédos román megyéhez sorolták. A gyimesbükki csángó magyaroknak ez az intézkedés sok nehézséget, mennyi szenvedést okoz" - mondta Soltész Miklós.
MTI Hírfelhasználó