Fenyegető globális magánhatalmak
Az 1966 és 1976 között Kínában "dúló" úgynevezett kulturális forradalomban meghirdették a "négy régi" elleni harcot, azaz a régi gondolkodásmód, a régi kultúra, a régi szokások és a régi erkölcsök lerombolását, és ma hasonló történik a nyugati világban és benne Európában, amit itt ma "cancel culture"-nak hívnak – mondta Kövér László.
2023. november 10. 14:08

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Normalitás védelme és az együttműködés erősítése az EU többszintű kormányzásában című tanácskozáson a Parlamentben 2023. november 10-én. MTI/Soós Lajos

Még helyreállítható a demokratikus államok és a demokratikus felhatalmazás nélküli globális magánhatalmak között megbomlott erőegyensúly - jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Normalitás védelme és az együttműködés erősítése az EU többszintű kormányzásában című budapesti tanácskozáson pénteken.

Kövér László elmondta: addig áll fenn ez a lehetőség, ameddig az európai országokban még létezik a normalitást képviselő társadalmi többség, létezik parlamentáris demokrácia Európában, és ameddig léteznek a szülőföldjük, nemzetük és Európa iránti felelősséget vállaló politikai erők.
   
A házelnök a CoR ECR (Európai Konzervatívok és Reformerek csoportja a Régiók Európai Bizottságában) budapesti tanulmányi napjai részeként az Országház Felsőházi termében tartott rendezvényen kijelentette: a jelenlegi nemzetközi pénzügyi rendszer nem más, mint egy "gigantikus pilótajáték".
   
Ebben a rendszerben az államoknak mint közhatalmaknak költségvetésük, a magánhatalmaknak pedig pénzük van, az államoknak évről évre az adóssága, a magánhatalmaknak pedig a kihelyezett hitelállománya nő. Ebben a rendszerben az államok közérdek-érvényesítő képessége folyamatosan csökken, a magánhatalmak magánérdek-érvényesítő képessége pedig folyamatosan nő - fejtette ki Kövér László, hozzátéve: bármennyire is távolinak tűnik az összefüggés, ennek a folyamatnak a lenyomata mindaz az abnormalitás, ami napjainkban a politika, a gazdaság és a kultúra területén történik a nyugati világban, illetve itt, Európában.
   
Kiemelte: tudatosítani kell az emberekben, hogy a múlt században kialakult azon értelmezés, miszerint a modern állam Góliátként áll szemben az állampolgáraival és a területén működő gazdasági szereplőkkel, már a múlté. Napjainkban a nyugati világban és benne Európában az államok egyre inkább eladósított Dávidok, akik fölé mint hitelezők tornyosulnak a magánhatalmi érdekek Góliátjai - mondta a házelnök.
   
Közölte, a pénzügyi statisztikák szerint a világ globális adósságállománya - az 1970-es kevesebb mint 7 ezer milliárddal szemben -napjainkra elérte a 307 ezer milliárd dollárt, és ebből a világ államainak összesített közadóssága valamivel több mint 100 ezer milliárd, ami több, mint a világ államainak összesített GDP-je.
   
Az európai patrióták megfelelő időben találkoztak Budapesten. Azért megfelelőek a mostani idők az európai konzervatívok és reformerek számára, mert "még lehet, de már kell is cselekedni" - mondta a házelnök.
   

Hangsúlyozta: ha elmulasztjuk a cselekvésre alkalmas mostani jó időt, később a cselekvésképtelenség ideje fog rabul ejteni bennünket. Ma még elháríthatóak a veszélyek, ma még kezelhetőek a válságok - tette hozzá a politikus.
   
Szerinte "ma még megakadályozható az a készülő világpolitikai alku, amelynek keretében a nyugati politikai osztály velünk szemben álló része, a saját biztonsága és jóléte érdekében nem pusztán Európa keleti felét áldozza fel - mint ahogyan ezt a XX. század második felében tette -, hanem ezúttal egész Európát feláldozza az atlanti világ mai urainak érdekei miatt".
   
Mindezen körülmények között az európai konzervatívoknak mindenáron meg kell őrizniük az európai józan észt, a sensus communist - mondta Kövér László, majd úgy fogalmazott: "ha ugyanis az európai közgondolkodásból kitörlik a normalitást, ha az európai emberek józan ész iránti érzékét eltompítják, majd felszámolják, akkor földrészünkön egy olyan kultúraváltás fog bekövetkezni, amelyben Európa megszűnik az európai emberek otthona lenni, akkor elidegenítenek bennünket a szülőföldünktől".
   
Kiemelte, az európai reformereknek pedig mindenekelőtt az államról mint közhatalomról való közgondolkodást kell megújítaniuk. Ha ugyanis Európában az előttünk álló időkben a demokratikus államokat mint közhatalmakat maguk alá gyűrik a demokratikus legitimációval nem rendelkező globális magánhatalmak, akkor földrészünkön nemcsak a parlamenti demokrácia intézménye züllik szét, hanem sok száz millió európai számára eltűnik a szabadság és az emberi méltósággal élhető élet esélye is - fűzte hozzá.
   
A házelnök azt mondta: napjainkban az európai embereknek a józan észre való képességét, a normalitást akarják megtörni és felszámolni egy ideológiai-mentális agresszió eszközével azok, akik úgy remélik, hogy ennek a hatalomtechnikai műveletnek a nyertesei lehetnek.
   
Az Európában most "kibontakozó agresszióra" példaként hozta az 1966 és 1976 között Kínában "dúló" úgynevezett kulturális forradalmat. Akkor hivatalosan ez volt a neve "a mai európai önpusztításhoz hasonló kínai öngyilkossági kísérletnek" - mondta Kövér László, majd úgy folytatta: akkor Kínában meghirdették a "négy régi" elleni harcot, azaz a régi gondolkodásmód, a régi kultúra, a régi szokások és a régi erkölcsök lerombolását, és ma hasonló történik a nyugati világban és benne Európában, amit itt ma "cancel culture"-nak hívnak.
   
Kijelentette, azért zajlik a normalitás, a józan ész megtörésére irányuló mentális-kulturális agresszió, mert globális magánhatalmak a maguk hasznára ki akarják sajátítani a közhatalmat az európai demokratikus államoktól. Ha ugyanis az állam már nem képes közhatalmat gyakorolni, akkor már nem képes megvédeni és érvényesíteni a közérdeket sem, ez esetben pedig az állam elveszíti legfontosabb létjogosultságát - tette hozzá Kövér László.
   
Azt mondta, a határtalanul abnormalitásba süllyesztett ember korlátlanul uralható és kifosztható lesz, hiszen minden morális iránytűjét elveszik tőle, és ez a valódi célja az abnormalitás terjesztő tudatipari gépezet gazdáinak.
   
Kövér László hangsúlyozta: a normalitás híveinek az európai emberek lelkét, Európa lelkét kell megvédeniük azon lélekrablási kísérlet ellen, amely egyre nyíltabban és erőteljesebben bontakozik ki a földrészen.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
MTI Hírfelhasználó