Bűnözők a törvényhozásban
Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
Utoljára frissítve: 2024. március 9. 22:43
2024. március 9. 22:05

ugyeszseg

Mondjanak le azok, akiket erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek el – szorgalmazta egy hazafias párt politikusa. Hozzátette: Amikor megállapítják egy képviselő felelősségét és bíróság mondja ki róla, hogy bűncselekményt követett el, akkor véget kellene vetni a politikai pályájának.

„Minden jogkövető ember elvárja, hogy ha egy politikust ilyen súlyos, erőszakos bűncselekmény miatt megbüntetnek, akkor mondjon le a mandátumáról.” A hazafias politikus szerint ugyanis nem nagyon van annál egyértelműbb helyzet, mint amikor valakit másodfokon is elítélnek, ráadásul erőszakos bűncselekmények miatt.

Az Európai Unió egyik tagállamában két szélsőbaloldali politikust elítélt a bíróság. Az egyikük egy médium épületében a helyi őrökkel harcba bocsátkozott, és az egyiknek sérülést okozott. A másikuk tüzes eszközt dobott rendőrök közé.

Brutalitásuk jelezte, hogy az alvilághoz tartoznak.

Ezt bírósági ítélet is kimondta róluk, ennek ellenére a törvény megsértői a törvényhozásban akarnak maradni.

Ez világosságot vet az elítélt képviselők politikai közösségének felelősségére is, amelynek ehhez hasonló esetben azt kellene mondania, hogy ilyen emberekkel nem vállalnak közösséget. Akiknek ugyanis az elfogadható, hogy vezető politikusok erőszakos bűnözők legyenek, azt üzenik ezzel, hogy „a politikai célból alkalmazott erőszak elfogadott, a törvényeket nem kell betartani”.

Azaz az adott parlamenti pártok is az alvilágba süllyedtek.

„A baloldaliak ehhez úgy állnak hozzá, hogy ők politikusok, rájuk a szankciók nem vonatkoznak, nekik nem kell a jogkövetkezményeket vállalniuk, így a parlamenti mandátumukról sem szükséges lemondani” – fogalmazott a botrányt értékelve egy hazafias politikus.

És mit szól ehhez a lezüllesztéshez az Európai Unió?

Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.

Szaharova orosz külügyi szóvivő az Európai Unió vezetőjét, von der Leyen úgy minősítette: „az EU történelmének legnagyobb korrupciós botrányainak vádlottja még tovább ment – Hirosima tragédiáját áthárította, Oroszországra”.

Leyen természetesen nem reagált Szaharova kijelentésére.

Pedig mindenki tudja, hogy a Pfizer-ügyben védhetetlen a helyzete, sms-üzeneteit azóta sem hajlandó nyilvánosságra hozni.

Azaz a magyar szélsőbaloldal erőszakos magatartása - mint látjuk - EU-konform.

Sőt, a szélsőbal hazugságréme megfenyegette az igazságszolgáltatásban tevékenykedő bírákat, jelezve, hogy az általa remélt hatalomváltás után szembe kell nézniük a szélsőbaloldal gátlástalan fellépésével.

„Ezt Magyarország XX. századi történetében már többször láttuk. Amikor a kommunisták hatalmon voltak, vagy annak átvételére készültek, akkor ők is ugyanígy fenyegették a bírókat és az ügyészeket” – summázta egy hazafias politikus.

Minthogy a jogállamiság követelményeit sorozatosan megsértő Európai Bizottságra és Európai Parlamentre nem számíthatunk, a magyar demokratáknak kell felkészülniük arra, hogy a szélsőbaloldali – egyelőre „csak” verbális – terrorral megküzdjenek.

A demokráciát kell fölemelni arra a szintre, amelyen a gyűlölködők csak ellenzékben folytathatják dühöngésüket.

Molnár Pál
 

gondola
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó