Vélemény
 • 2022. október 6. 10:08
  Az európai kultúránk, s annak keresztény gyökereinek megvédését, illetve a kontinensünk biztonságát előtérbe helyező Varsó–Budapest–Róma-tengely akár alaposan felboríthatja a választások kimenetelét, ezáltal jelentősen megnövelve a patrióta jobboldal mozgásterét, miközben a Bizottság hatalma marginalizálódhatna – írja Sümeghi Lóránt.
  Címkék:
 • 2022. október 4. 16:52
  A régi rend végleg szétesett, helyette egy zavaros balliberális globalista komplexum és egy szintén eléggé inkoherens nemzeti jobboldal áll szemben egymással.
 • 2022. szeptember 30. 20:02
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
  Címkék:
 • 2022. szeptember 28. 07:57
  Az úgynevezett világgazdaság valójában egy lényegi elemeit tekintve rejtett, globális hatalomgazdaság, ami adottság minden ország számára.
 • 2022. szeptember 25. 11:04
  Kérdés, hogy Európa valóban olyan gyenge, hogy nem tudja létfontosságú érdekeit biztosítani. Vagy csak vezetői olyan gyengék, hogy idegen hatalmak érdekeit szolgálják – fogalmaz Lóránt Károly.
 • 2022. szeptember 23. 19:55
  Sem a háború főszereplőjének számító Egyesült Államok, sem a NATO nem tud megegyezni Oroszországgal, pedig sürgősen megállapodásra van szükség. Oroszország kivételével mindenki egyetért abban, hogy Ukrajna szuverén ország, hiszen még Oroszország partnere, Kína is ezen az állásponton van. Ugyanakkor mindenkinek meg kell értenie, hogy Ukrajna ambícióinak is vannak korlátai – érvel Stephen Bryan.
 • 2022. szeptember 23. 19:06
  Hét évvel ezelőtt a Röszkénél tapasztalt határincidens, vagyis az invázió katonáinak erőszakos támadása a magyar határvédelem ellen egyértelműen Európa rendjét volt hivatott gyengíteni - rögzíti Földi László.
 • 2022. szeptember 20. 12:10
  A francia forradalom fedőnevű tömeggyilkosság-sorozat legfőbb tette éppen e minden emberi társadalom legfőbb talapzatát adó hierarchia lerombolása volt „egyenlőségként”. A testvériséget a zászlójukra író „forradalmárok” e tettét inkább a történelem morbid paródiájának tekinthetjük – fogalmaz Bogár László.
 • 2022. szeptember 16. 08:56
  Trump elnöksége folyamatos belső harcokkal telt a kormányzati adminisztráció ellenállásával szemben. Most, amikor felmerült annak lehetősége, hogy Trump elindul a 2024-es választáson, az FBI ismét lépett egy merészet. Egy volt elnöknél még soha nem tartottak házkutatást az Egyesült Államok történetében. Szomorú, hogy az amerikai belpolitikai küzdelembe ilyen direkt módon nyúlnak bele.
 • 2022. szeptember 14. 14:32
  Európa és Amerika stratégia céljai egymással szembemennek ugyan, de Európa uralmi struktúrái kisszerű kollaboránsként akár öngyilkosságig hajlandók támogatni az amerikai birodalmi célokat – írja Bogár László.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó