Orbán Viktor: Bekövetkezett az, amitől tartottunk
Eszkalálódás – Irán több mint 200 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott - Izraelnek tulajdonított - légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.
Utoljára frissítve: 2024. április 14. 21:08
2024. április 14. 09:50

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Védelmi Tanács ülésén a Karmelita kolostorban 2024. április 14-én. A Védelmi Tanácsot az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére hívta össze a kormányfő. Orbán Viktor mellett Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b-j). Jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó (j2) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j3, takarásban). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

AKTUÁLIS
Izraelben az iráni támadásra adható válaszról tárgyal a szűk hadikabinet
Orbán Viktor: Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!
Szerző: hirado.hu
2024.04.14. 19:50
Főoldal / Belföld


Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután, miután összehívta a Védelmi Tanácsot. Szombat este Irán több száz drónnal és rakétával támadta meg Izraelt, a magyar kormányfő ezután hívta össze a védelmi kabinetet.

„Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk: Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük” – kezdte közösségi oldalára feltöltött videóüzenetét a miniszterelnök.

A kormányfő szerint a támadás azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet.

„Ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is” – figyelmeztetett.

A mai napon összehívtam a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják – számolt be a miniszterelnök.

Orbán Viktor kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult háborús helyzetet.

„Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!” – zárta szavait.

 

Védelmi Tanács

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irán több mint 200 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott - Izraelnek tulajdonított - légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.
 

MTI
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó