Lapáttal a demokráciában
Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
2024. június 12. 23:15

epic gardening

„...lapáttal fogjuk agyonverni."

Egy szélsőséges politikus fogalmazott így választási ellenfelére utalva. A gyűlölködés egy európai uniós tagállam fővárosában dörrent el.

Minthogy liberális szélsőségről van szó, logikus, hogy a gyűlölködő továbbra is a közéletben akar maradni,

Hátborzongató arra gondolni, mi történt volna, ha annak idején Csurka István vagy Torgyán József fogalmazott volna így az akkori politikai ellenfelekre utalva.

Kis túlzás: még az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását is kezdeményezte volna az itthoni szélsőség.

Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban.

Most Brüsszelben kirobbant a csend.

A brutális fenyegetésről nem hallott a Covid-sms botrányban erkölcsileg megsemmisült Ursula von der Leyen, nem hallottak a szélsőliberális főpolgármesterek a kontinens nagyvárosaiban, a gender finomságaira hisztérikusan érzékeny sajtó is hallgat,

Kínos helyzetben vannak az itthoni demokráciféltő szervezetek.

Az atlanti spekulánsok által felpénzelt kompániák most lelepleződtek: a legcsekélyebb mértékben sem érdekli őket a politikai kultúra, az európaiság, a magasabb rendűség. 

A liberális szélsőség brutális fenyegetőzést is megengedhet magának.

Lapát...

Ennek az eszköznek az  említése a szélsőliberális figura alpáriságára utal. Felszínre durrant belőle a Szamuely-düh, elöntötte képzeletét a vörös terror rémképe – neki ez a szóhasználata alapján rokon.

Leleplezte szövetségeseit is.

Ebben az esetben nem a hazafias tábornak kellene követelni a figura közéletből való távozását, hanem szövetségeseinek.

Ezzel a lelepleződéssel ugyanis a szövetségeseit is lerántotta maga mellé a sárba. 

Ez a politikai színvonal a baloldalon. 

Végig hazudtuk az elmúlt másfél-két évet – vallotta be elvtársai előtt a szélsőbalos romboló. Lapáttal fogjuk agyonverni – dühöngte a szélsőliberális rém.

Azonos szellemiség.

Mindkettőjüknek távoznia kellene a közéletből, mert nemcsak politikai táborukat, hanem – sajnos – az országot is lejáratták.

Ez mélyen a Csurka István-i, Torgyán József-i szint alatt fortyog: utóbbinak a kívül zöld, belül vörös görögdinnye-politikusokra való utalása összevethetetlen a „lapáttal fogjuk agyonverni" ocsmányságával.

Balkán? Afrika?...

Utóbbiakkal a balliberális kifejezés kezd rokonértelművé válni.

Molnár Pál

gondola
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó