Deutsch Tamás tisztázást kér von der Leyentől
Deutsch Tamás: az Európai Bizottság elnöke tisztázza, valóban ő kérte, utasította, hogy az ukránok állítsák le a kőolajszállítást a Barátság-vezetéken.
2023. május 17. 19:11

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök (elöl, b), Katerína Szakellaropulu görög elnök (j), a második sorban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európa Tanács állam- és kormányfõinek csúcstalálkozóján Reykjavíkban 2023. május 16-án. MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke haladéktalanul tisztázza: valóban ő kérte, utasította, hogy a Magyarországgal szembeni politikai nyomásgyakorlás érdekében az ukránok állítsák le a kőolajszállítást a Barátság-vezetéken - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdán Budapesten.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatásáról tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva a politikus azt mondta: egyre nyilvánvalóbbak azok a brutális erőfeszítések, amelyek Magyarországot minden erővel bele akarják sodorni a háborúba.
   
Deutsch Tamás hozzátette: ezen politikai nyomásgyakorló lépések sorába tartozik Ukrajna egyre durvább és egyre barátságtalanabb lépéssorozata. Mint mondta, ennek részét képezik azok a sajtótudósítások is, amelyek szerint Ukrajna "mindenféle európai díjjal kitüntetett hős elnöke", Volodimor Zelenszkij egyenesen a Barátság kőolajvezeték felrobbantásán gondolkodott.
   
Hangsúlyozta: egy ilyen lépés terrorcselekmény egy európai uniós tagországgal, egy NATO-tagországgal szemben és joggal elvárható, hogy mind az Európai Unió, mind pedig a NATO a lehető leghatározottabban lépjen fel a tagját érintő terrorcselekmény előkészítésével kapcsolatban.
   
Deutsch Tamás hozzátette: a hírek része volt az is, hogy állítólag az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen üzente meg az ukrán kőolajszállító cégnek, hogy nagyon helyesnek tartaná, ha a Magyarország irányába gyakorolt nyomásgyakorlás részeként az ukránok leállítanák a külföldi beszállítást.
   
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: annak érdekében, hogy mindenki tisztán láthasson, elvárják: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke haladéktalanul tisztázza, valóban ő kérte, utasította, hogy a Magyarországgal szembeni politikai nyomásgyakorlás érdekében az ukránok állítsák le a kőolajszállítást.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó