Rajtaütött a belga rendőrség az Európai Néppárton
Az első információk szerint a rendőrség olyan számítógépeket foglalt le, amelyek a 2019-es uniós választási kampányban elkövetett korrupcióval kapcsolatos folyamatban lévő nyomozásban szolgálhatnak bizonyítékokkal.
Utoljára frissítve: 2023. április 4. 21:27
2023. április 4. 20:31

Székház? Főhadiszállás? Bűntanya? – westobserver.com

A belga rendőrség kedden razziát tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – adta hírül az Euractiv. „A belga rendőrök rajtaütöttek a párt Rue du Commerce utcai székházának első és harmadik emeletén” – mondta el a portál egy forrása.

Az első információk szerint a rendőrség olyan számítógépeket foglalt le, amelyek a 2019-es uniós választási kampányban elkövetett állítólagos korrupcióval kapcsolatos folyamatban lévő nyomozásban szolgálhatnak bizonyítékokkal.

Mario Voigt, a CDU türingiai vezetője volt Manfred Weber néppárti frakcióvezető kampánymenedzsere a 2019-es európai parlamenti választási kampányban, és a vizsgálatok középpontjában az online kampányra vonatkozó megbízás odaítélése áll.

Manfred Weber | euronews - nemzetközi hírek : Manfred Weber

Weber – euronews

Tavaly szeptemberben a türingiai tartományi parlament igazságügyi bizottsága a német ügyészség vizsgálatáig felfüggesztette Voigt mentelmi jogát.

Az EPP rövid közleményében megerősítette, hogy a belga és a német hatóságok képviselői április 4-én meglátogatták a párt brüsszeli székházát, hozzátéve, hogy a látogatás összefüggésben áll egy, a németországi Türingiában folyó nyomozással.


„A párt teljes átláthatósággal együttműködik az érintett hatóságokkal, és minden releváns információt és dokumentumot átad” – olvasható a közleményben.

hirado.hu

 

A belga rendőrség kedd reggel házkutatást tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában

A művelet során számítógépeket foglaltak le - erősítette meg az EPP a belga sajtó értesüléseit a honlapján közzétett közleményben.

 

A belga és a német rendőrség tisztjei a közép-németországi Türingiában folyó nyomozás részeként vizsgálták át az épület irodáit - idézte a közleményt a La Libre Belgique című napilap.
   
Az EPP jelezte továbbá, hogy teljes mértekben együttműködik az érintett hatóságokkal, és minden releváns információt és dokumentumot átad számukra.
   
A türingiai főváros, Erfurt ügyészségének szóvivője megerősítette, hogy a brüsszeli akciót a német hatóságok kérésére hajtották végre.
   
Német médiaforrásokra hivatkozva a La Libre Belgique azt írta, hogy a nyomozás egy korrupciógyanús ügyben folyik, és középpontjában Mario Voigt, a német kereszténydemokrata párt türingiai frakcióvezetője áll.

Investigations against Thuringian CDU boss: house search at Mario Voigt

Voigt – newsingermany.com   

Mario Voigt a 2019-es európai parlamenti választások folyamán Brüsszelből irányította az EPP kampányát.

MTI

hirado.hu; mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A kínai elnök Budapesten
    A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.
  • Le kell váltani a brüsszeli vezetőséget
    Az Európai Unió biztonsága és versenyképessége sokat romlott az utóbbi öt évben, a helyzet rosszabb, mint a ciklus elején, ezért Magyarország nem támogatja a jelenlegi brüsszeli vezetők újraválasztását.
  • Brüsszel hamisít a migrációs paktum ügyében
    Azzal kapcsolatban, hogy egy friss statisztika szerint csupán minden ötödik kiutasítottat sikerült visszatoloncolni, figyelmeztetett: ezek csak azok a számok, amelyek dokumentáltak, nem tudni, mennyien vannak, akik bejutottak és "illegalitásba húzódtak".
MTI Hírfelhasználó