EU
 • 2022. október 5. 10:08
  Teljesen egyértelmű, hogy az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerda reggel a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.
 • 2022. szeptember 30. 16:01
  A kormány nem fogja támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciós javaslatokat, így az európai uniós gázársapka bevezetését sem, amely azonban egyelőre le is került a napirendről - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.
 • 2022. szeptember 30. 10:56
  A magyarok döntő többsége szerint az Egyesült Államok és Kína az egyértelmű nyertesei, az összes többi szereplő - élén az Európai Unióval és Magyarországgal - pedig vesztese a brüsszeli szankciós politikának és a szankciók gazdasági hatásainak.
 • 2022. szeptember 27. 10:59
  Elszámította magát Söder úr, ugyanis nem lesz Európai Egyesült Államok. Az ébredő európai népek polgárai ezt nem fogják megengedni és ha valami haszna van az EU vezérek, bürokraták elhibázott politikájának, az éppen az, hogy kijózanítja Európa ábrándos lakosságát, felélesztve az életösztönüket, öntudatukat – érvel dr. Somogyi János.
 • 2022. szeptember 25. 14:57
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • 2022. szeptember 24. 14:19
  "Von der Leyen igazi neve: zsaroló" - írta Ziobro a Twitter közösségi honlapján. Az egyik kisebb lengyel kormánykoalíciós pártot is vezető miniszter szerint az Európai Bizottság elnöke "nem a jogállamiságot tartja szem előtt, hanem azt, hogy azok legyenek kormányon, akiket Berlin akar".
 • 2022. szeptember 18. 19:18
  Előrelépésnek tartja az Európai Bizottság vasárnapi, Magyarországot érintő döntését a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor azt mondta, ezzel megnyílik az út az újjáépítési alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt.
 • 2022. szeptember 16. 13:28
  Gyakorlatilag mindegy, hogy ki az EB elnöke, hiszen ez is csak egy olyan szerep, amelyet bárki, akár a táncos-komikus ukrán elnök is eljátszhatna, de neki más szerepet osztott ki a globalista főrendező – fogalmaz Somogyi János.
 • 2022. július 29. 13:56
  A magyar kormányon nem fog múlni az Európai Unióval történő megállapodás a helyreállítási és ellenállóképességi alapról (RRF) - közölte a területfejlesztési miniszter pénteken újságírókkal.
 • 2022. július 29. 10:59
  Valójában magyarellenes, rasszista megnyilatkozások azok a durván rágalmazó és indulatos támadások, amelyeket Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP-) képviselő fogalmazott meg az EP elnökének frissen írt levelében Magyarországról - állapította meg Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Guy Verhofstadtnak küldött, pénteken nyilvánosságra is hozott válaszlevelében.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Novák: Európa célja az energiafüggetlenség
  Az európai energiafüggetlenség mielőbbi megvalósítása, a béke, Európa és a nyugati szövetségi rendszerek közösségi erejének megőrzése a cél - mondta Novák Katalin köztársasági elnök az Arraiolos-csoport találkozóját követő sajtótájékoztatón csütörtökön Máltán.
 • Aradi vértanúk - Megemlékezés Aradon
  Bécs bosszújaként 173 éve végezték ki Aradon a magyar szabadságharc hőseit, a tizenhárom vértanút. Október hatodikán gyászanpon idézi fel emléküket a nemzet.
 • Az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozója Prágában
  Az ukrajnai háború hatása Európa biztonságára és gazdaságára, valamint az európai együttműködés megerősítésének lehetőségei a fő témái a kontinens állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki tárgyalásainak Prágában .
MTI Hírfelhasználó