EU
 • 2021. július 27. 23:55
  Nem hiszem, hogy a propagandistáknak sikerül „harmonikus új világrendet“ megteremteni, és a transzcendenciára igényes ember természetét megváltoztatni. Mindig szerveződni fog az szembenállás az ember gyökértelenítése, és robotgéppé degradálása ellen. Ezért fog minden kísérlet egy-egy új világrend megteremtésére káoszban végződni.
 • 2021. július 27. 13:02
  Európa kereszténydemokrata pártjai is nagyon különbözők, egyesek majdhogynem szocialisták, mások sokkal liberálisabbak. Ez egy európai probléma is, hiszen már csak a nyelvi akadályok miatt is sok a zavar a kommunikációban.
  Címkék:
 • 2021. július 27. 10:36
  Az uniós szerv kifogásolja, hogy a magyar kormány a jogszabállyal kizárja a gyermekek számára hozzáférhető tartalmakból az LMBTQ-aktivistákat. A nemzetközi genderlobbi teljesen behálózta Brüsszelt: akárcsak a migrációs válság idején, a bizottság ezúttal is erőszakosan akarja megváltoztatni Magyarország álláspontját.
 • 2021. július 19. 15:37
  A tervek szerint július 20-án hozza nyilvánosságra az Európai Bizottság a tagállamokról, így Magyarországról is szóló jogállamisági jelentését. Valószínűsíthető, hogy a brüsszeli testület tavalyi megállapításaihoz hasonlóan az idei jelentés is – jogállamiságinak álcázott – politikai alapon fogja kritizálni hazánkat - olvasható a Századvég legújabb elemzésében.
 • 2021. július 2. 15:25
  "Feltételezhető, hogy olyan folyamatok elmélyítéséről van szó, amelyek nem az EU fejlesztését szolgálják, hanem mély, tartós válságot idéznek elő, olyan jelenségeket, amelyeknek semmi közük az alapító atyák elgondolásához és a közösség első éveinek gyakorlatához, egy szuperállamhoz, centralizációhoz, kulturális forradalomhoz vezetnek, melynek célja az eddigi társadalmi struktúrák lerombolása" - mondta Kaczynski.
 • 2021. május 25. 19:28
  A klímavédelem fontos, de az árát a magyar családok helyett a klímarombolóknak kell megfizetniük - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kedd délutáni tanácskozásának lezárása után Facebook-oldalán.
 • 2021. május 21. 13:35
  A Szamizdat 8. című, magyarul és angolul is a miniszterelnöki honlapján megjelenő írásában Orbán Viktor kormányfő rámutatott: az unió szerződései szerint a legfontosabb kérdésekben, így a külpolitikában teljes egyetértés szükséges. Magyarország tehát az alapszerződés szerint járt el, amikor vétózott. Magyarországot európaiatlansággal vádolni, amiért élt a szerződésben biztosított jogával, valójában mélyen európaiatlan.
 • 2021. május 18. 18:38
  "Kedves Mikulás, nem kellene végre a nyugatiakkal egyenrangú tagállamként viselkednünk? Nem jött még el az ideje, hogy megszervezzük magunkat, és kiálljunk az érdekeink mellett? Miért maradnánk továbbra is az EU balekjai?"
 • 2021. május 11. 23:53
  Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  Címkék:
 • 2021. május 11. 07:30
  Borrell úr azért kapja a fizetését, hogy minden identitását alárendelje a folyó uniós küzdelmeknek, persze a main-stream oldalán. Ami a migrációt illeti, ez szinte állatorvosi lova a sajátos ténykezelésnek.