Vesztegetést elfogadó vezető orvos – négy év börtön
2024. május 23. 17:46

Többrendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében bűnösnek mondta ki a Szombathelyi Törvényszék és első fokon, nem jogerősen négy év börtönre ítélte azt a vezető beosztású orvost, aki 2013 és 2022 között az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért többször is jogtalan vagyoni előnyöket kért, illetve fogadott el - közölte az MTI-vel a törvényszék sajtótitkára csütörtökön.

Kustos Anna Zsófia tájékoztatása szerint a törvényszék a vádlottat négy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 6 év orvosi foglalkozástól eltiltásra, valamint 3 millió forint pénzbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
   
Hozzátette: az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.
 

mti
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Globális népünnepély a 100. percben lőtt gól után – Videó!
  Csoboth Kevin 10 másodperc alatt 3 bravúrt hajtott végre. Lefutotta az előnyös helyzetben lévő skót védőt, pontos indítást adott Sallainak, majd sprint után kapásból adott le olyan lövést, amely a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között suhant a jobb alsó sarokba. Ez a 10 másodperc jelentette csapatunk győzelmét.
 • Hazánk ma is a kereszténység védőbástyája
  A középkorban végvári vitézeink fegyverrel védték a keresztény Európát a délkeletről támadó oszmán ármádia ellen. Ma a nyugati korrupt média az ellenség.
 • Kétszeres rendőri erő a magyar tengernél
  Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormánynak kiemelten fontos, hogy minden turista biztonságban érezze magát a Balatonnál és minden más kiemelt turisztikai területen. Ezért a Balatonnál nyáron nagyobb a rendőri jelenlét a bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása és az emberek védelme érdekében - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó