Nyolcvan körözött bűnözőt fogtak el a rendőrök
2024. április 18. 10:06

Nyolcvan, elfogatóparancs alapján körözött embert fogtak el két akcióban április első két hetében vidéki és fővárosi rendőrök - közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu-n.

Azt írták, ilyen akciót rendszeresen tart a BRFK célkörözési osztálya a főváros területén, ezúttal 976 körözési eljárással foglalkoztak a III., VII., és a XVIII. kerületi rendőrkapitányságok segítségével.
   
Az összehangolt munka eredményeként április 2. és 15. között 68 embert, az április 9-én a BRFK dél-pesti régiójában tartott ellenőrzéskor pedig további 12-t fogtak el.
   
Az elfogott 68 embert - közülük kettőt eltűnés miatt jelentettek be - meg nem kezdett szabadságvesztés, illetve be nem fizetett pénzbírság miatt körözték - tudatták.
   
Tájékoztatásában a BRFK több elfogott esetét is ismertette. Egy Fóton bujkáló férfinak kábítószer birtoklása miatt kiszabott ötéves fegyházbüntetését kellett volna megkezdenie, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság pedig garázdaság gyanúja miatt kereste. Őt április 11-én a Pest vármegyei rendőrökkel közösen fogták el.
   
Hetente váltogatta tartózkodási helyét az a férfi, akit csalások miatt kiszabott négy év börtönbüntetése, illetve szintén csalás miatt folyamatban lévő bűntetőeljárás miatt kerestek. A rendőrök a XVII. kerületben fogták el.
   
Kitértek arra is, hogy két rablás miatt keresett férfi inkább önként jelentkezett a XVI. Kerületi Rendőrkapitányságon április 11-én, amint megtudták, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellenük. Kihallgatásukat követően őket is őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.
 

mti
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó