Szombaton sok napsütés várható csapadék nélkül.
2024. március 29. 20:35

Időjárási helyzet Európában: A Brit-szigetek térségében továbbra is többközéppontú ciklonrendszer található, amely nagyban meghatározza Európa időjárását. A kontinens nyugati, délnyugati részein sokfelé felhős, csapadékos, főleg az Ibériai-félszigeten az átlagoshoz képest hűvösebb idő jellemző. Az eső mellett a Pireneusokban havazás is előfordul. Ezzel szemben Közép- és Dél-Európába erőteljes déli áramlással nagyon enyhe, szubtrópusi eredetű léghullámok érkeznek, a Balkán-félszigeten több helyen mérnek 25 fok körüli csúcshőmérsékletet. A tőlünk keletre, északkeletre fekvő országokban vonuló frontok miatt szintén változékonyabb az idő, a záporok mellett, zivatarok is kialakulnak.
   
A Kárpát-medencében anticiklonális hatások érvényesülnek, emiatt erősödik a nappali felmelegedés. Szombaton már kora nyáriasan meleg időben lesz részünk.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: Estétől a gomolyos felhőzet csökken, a fátyolfelhők azonban maradnak, melyek mellett szombaton sok napsütés várható csapadék nélkül. A délnyugati, déli szelet élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős, viharos lökések kísérik. Éjszaka csillapodik a légmozgás, de erős széllökések az északnyugati tájakon még szombaton is előfordulhatnak.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között alakul.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik
    "Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
  • A kormány kiáll Európa keresztény alapjai mellett
    Varga Mihály kiemelte: miközben tőlünk nyugatra templomok tűnnek el, Magyarországon és a külhonban 3000 templom építését vagy felújítását támogatta a kormány az elmúlt évtizedben.
  • 18. századi orgonák a Pannonhalmi Főapátságban
    Az Orgonák éjszakáján Homolya Dávid orgonaművész és nemzetközi orgonaszakértő, valamint Vadász Attila orgonaművész kezei alatt kelnek életre a hangszerek.
MTI Hírfelhasználó