Szijjártó Péter nevetségessé tette az USA-nagykövetet
2023. december 6. 21:16

Azok után, hogy az amerikai vállalatok folyamatosan Magyarországra hozzák a beruházásaikat, azok után, hogy a második legnagyobb beruházói közösség továbbra is az amerikai, és azok után, hogy 11 százalékkal nő a kereskedelmi forgalmunk, ami minden bizonnyal megdönti a rekordját, némiképp hiteltelen negatívan beszélni a gazdasági kapcsolatokról – mutatott rá Szijjártó Péter.

A tárcavezető „vicces elemnek" minősítette a szélsőséges David Presmann dühkitörését.

Stratégiai nyugalomra int a magyar külügyminiszter az amerikai nagykövet hazánk elleni kirohanásaival szemben.

– Mi a nagykövet úrral ellentétben abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között jó kapcsolat legyen, ezért szerintem az a helyes a részünkről, ha önuralmat gyakorlunk, és nem kommentáljuk nagykövet úr kirohanásait – reagált a külgazdasági és külügyminiszter David Pressman újabb támadására az ATV műsorában.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, az amerikai nagykövet ismét kioktatta a kormányt, Putyin-pártisággal vádolta és bírálta Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt. David Pressman hosszan sorolta Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatait, majd rátért a szokásos kormányellenes szövegére.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Európa-bajnok lányaink
  Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.
 • Orbán Viktor a Baden-württembergi kormányfővel tárgyalt
  2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.
 • Honvédségi hadműveletről akciófilm
  Az Operation Sámán munkacímmel futó film az NFI gyártási támogatása mellett, egyedi kormányhatározat alapján további 1,067 milliárd forint hozzájárulásban is részesül - írták a közleményben.
MTI Hírfelhasználó