A Jászberényi Kossuth Népdalkör sikere
2023. szeptember 25. 23:07

A Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület kapta a Jászsági Civil Vándordíjat eredményes közösségi tevékenységéért, a jászsági dalkultúra megőrzése érdekében végzett szolgálatáért - közölte a Jászok Egyesülete közleményben az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó 200 ezer forint elismerést tizenharmadik alkalommal ítélte oda "A Jászságért" Alapítvány Kuratóriuma.
   
A dalkör jogelődje, a Portelki Pávakör, 1971-ben alakult Szentirmay Zsolt jászberényi zenetanár vezetésével. A szakmai vezetést 2012 óta Kecskés Istvánné végzi, a jelenlegi tagok száma huszonkettő. A dalkör 2014 óta tagja a Jászok Egyesületének - írták.
   
Minden évben számos fellépésen népszerűsítik a Jászság népdalait, jelen vannak a térségi és megyei népzenei rendezvényeken, felléptek Lengyelországban, Szerbiában is. Rendszeres résztvevői az egyházi népénekes találkozóknak - olvasható a közleményben.
   
A KÓTA országos minősítő versenyein hét alkalommal nyerték el az Arany Páva-díjat.
   
A vándordíjat a közeljövőben adják át Jászberényben - szerepel a közleményben.

MTI
Címkék:
  • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
    Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
  • „Halogén” ünnep
    A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
MTI Hírfelhasználó