Cannes - A fesztiválon mutatják be Martin Scorsese új filmjét
2023. március 31. 16:58

Az idei cannes-i fesztiválon mutatják be Martin Scorsese új filmjét (Killers of the Flower Moon), amelynek főszerepeit Leonardo DiCaprio és Robert de Niro alakítják.

Leonardo DiCaprio – Wikipédia

LeonardoDiCaprio – wikipedia

 

Robert De Niro - Rotten Tomatoes

Robert de Niro – rotten tomatoes

Mindkét amerikai sztárt a vörös szőnyegre várják a május 20-i világpremierre - jelentették be pénteken a szervezők.

Cannes Film Festival Cannes 2023

trade fair dates

Az Apple TV által készített alkotást októberben a mozikban is bemutatják, mielőtt felkerül az internetre.

Killers of the Flower Moon by David Grann - Audiobook - Audible.com

audible.com
   

A nyolcvanadik születésnapját tavaly ünneplő, legkülönfélébb műfajokban alkotó Oscar-díjas amerikai filmrendező, producer számára az áttörést a Taxisofőr hozta meg, amellyel 1976-ban elnyerte a cannes-i fesztivál fődíját, az Arany Pálmát. Bár a filmrendező rendszeres vendége a seregszemlének, 1986 óta nem szerepelt filmje a hivatalos programban. Abban az évben a Lidéres órák című alkotással elnyerte a legjobb rendezés díját, majd 1988-ban ő volt a zsűri elnöke.

Martin Scorsese ránézett Cate Blanchettre, és meglátta a jövőt - Bronson

Scorsese – bronson.men
   
"Martin Scorsese életét a hetedik művészetnek szentelte, és ebben a cannes-i fesztivál számos alkalommal társa volt" - hangsúlyozta közleményében a fesztivál.

Fájl:Apple TV Plus Logo.svg – Wikipédia
   

wikipedia
 

Legújabb filmje, a Killers of the Flower Moon az 1920-as években, Oklahomában játszódik, főhőse egy sorozatgyilkos, akinek áldozatai őslakos indiánok.
   
Martin Scorsese új filmje az első alkotás, amelynek cannes-i bemutatóját bejelentették szervezők. A fesztivált május 16. és 27. között rendezik meg, a hivatalos program többi filmjét április közepén teszik közzé. A zsűri elnöke idén Ruben Östlund kétszeres Arany Pálma-díjas svéd rendező lesz.

MTI
Címkék:
  • Brüsszel migránsáradatot zúdítana hazánkra
    Az Európai Unió erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra, ez egy újabb lépés, ami azt bizonyítja, hogy Brüsszel teljes mértékben visszaél a hatalmával - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
  • Bayer Zsolt: Világok harca
    Ők az utóbbi évtizedekben megtámadták Vietnamot, s ott vidám tömeggyilkosságokat, emberiség és emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el, majd ezt az egészet feloldották hollywoodi filmalkotásokban, mert az Amerikai Egyesült Államok egyik lényege éppen az, hogy ő „termeli” a globális tudatot és a globális szórakoztatást.
  • Feszty-tárlat Ópusztaszeren
    Feszty Árpád nemcsak a festészetben jeleskedett. A hazája iránti mérhetetlen szeretete és elköteleződése társadalmi szerepvállalásra sarkallta. Komoly szerepet játszott a magyar ipar fellendítésében és a művészet társadalomba való széles körű integrálásában, így kezdeményezte a rajztanítás megreformálását is az egész országban.
MTI Hírfelhasználó