Nevelt lányát megerőszakolta – 12 évig ülhet
2023. március 31. 12:44

A Győri Ítélőtábla tizenkét évre súlyosította egy nevelt lánya ellen szexuális erőszakot elkövető férfi első fokon kiszabott hétéves fegyházbüntetését - tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a férfi egy Fejér vármegyei nagyközségben feleségével közösen nevelte a nő korábbi kapcsolatából származó két gyermeket, valamint 2017-ben született közös gyermeküket.
   
A nevelőapa 2020-ban a tavaszi iskolai szünetben kihasználva, hogy kettesben tartózkodott otthon az egyik, akkor tízéves kislánnyal, bement a szobájába, majd erőszakkal szexuális cselekményre kényszerítette. Ezt követően felszólította a gyermeket, hogy a történtekről ne szóljon senkinek.
   
A kislány hosszabb időn át vívódott, éjszakánként sokat sírt, végül az év augusztusában elmondta az édesanyjának, hogy mi történt vele. Az édesanya feljelentést tett a rendőrségen.
   
A Székesfehérvári Törvényszék első fokon a férfit szexuális erőszak bűntette miatt hét év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti.
   
Az ítélet ellen a fellebbviteli ügyészség súlyosítás, a vádlott és védői felmentés, illetőleg hatályon kívül helyezés, vagy enyhítés érdekében fellebbeztek.
    A Győri Ítélőtábla csütörtöki másodfokú - immár jogerős - ítéletében a férfit tizenkét év fegyházbüntetésre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte - olvasható az ügyészségi közleményben.
 

MTI
Címkék:
  • Brüsszel migránsáradatot zúdítana hazánkra
    Az Európai Unió erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra, ez egy újabb lépés, ami azt bizonyítja, hogy Brüsszel teljes mértékben visszaél a hatalmával - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
  • Bayer Zsolt: Világok harca
    Ők az utóbbi évtizedekben megtámadták Vietnamot, s ott vidám tömeggyilkosságokat, emberiség és emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el, majd ezt az egészet feloldották hollywoodi filmalkotásokban, mert az Amerikai Egyesült Államok egyik lényege éppen az, hogy ő „termeli” a globális tudatot és a globális szórakoztatást.
  • Feszty-tárlat Ópusztaszeren
    Feszty Árpád nemcsak a festészetben jeleskedett. A hazája iránti mérhetetlen szeretete és elköteleződése társadalmi szerepvállalásra sarkallta. Komoly szerepet játszott a magyar ipar fellendítésében és a művészet társadalomba való széles körű integrálásában, így kezdeményezte a rajztanítás megreformálását is az egész országban.
MTI Hírfelhasználó