Nevelt lányát megerőszakolta – 12 évig ülhet
2023. március 31. 12:44

A Győri Ítélőtábla tizenkét évre súlyosította egy nevelt lánya ellen szexuális erőszakot elkövető férfi első fokon kiszabott hétéves fegyházbüntetését - tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a férfi egy Fejér vármegyei nagyközségben feleségével közösen nevelte a nő korábbi kapcsolatából származó két gyermeket, valamint 2017-ben született közös gyermeküket.
   
A nevelőapa 2020-ban a tavaszi iskolai szünetben kihasználva, hogy kettesben tartózkodott otthon az egyik, akkor tízéves kislánnyal, bement a szobájába, majd erőszakkal szexuális cselekményre kényszerítette. Ezt követően felszólította a gyermeket, hogy a történtekről ne szóljon senkinek.
   
A kislány hosszabb időn át vívódott, éjszakánként sokat sírt, végül az év augusztusában elmondta az édesanyjának, hogy mi történt vele. Az édesanya feljelentést tett a rendőrségen.
   
A Székesfehérvári Törvényszék első fokon a férfit szexuális erőszak bűntette miatt hét év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti.
   
Az ítélet ellen a fellebbviteli ügyészség súlyosítás, a vádlott és védői felmentés, illetőleg hatályon kívül helyezés, vagy enyhítés érdekében fellebbeztek.
    A Győri Ítélőtábla csütörtöki másodfokú - immár jogerős - ítéletében a férfit tizenkét év fegyházbüntetésre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte - olvasható az ügyészségi közleményben.
 

MTI
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Globális népünnepély a 100. percben lőtt gól után – Videó!
  Csoboth Kevin 10 másodperc alatt 3 bravúrt hajtott végre. Lefutotta az előnyös helyzetben lévő skót védőt, pontos indítást adott Sallainak, majd sprint után kapásból adott le olyan lövést, amely a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között suhant a jobb alsó sarokba. Ez a 10 másodperc jelentette csapatunk győzelmét.
 • Hazánk ma is a kereszténység védőbástyája
  A középkorban végvári vitézeink fegyverrel védték a keresztény Európát a délkeletről támadó oszmán ármádia ellen. Ma a nyugati korrupt média az ellenség.
 • Kétszeres rendőri erő a magyar tengernél
  Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormánynak kiemelten fontos, hogy minden turista biztonságban érezze magát a Balatonnál és minden más kiemelt turisztikai területen. Ezért a Balatonnál nyáron nagyobb a rendőri jelenlét a bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása és az emberek védelme érdekében - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó