Vívó-vk - Kun Anna győzött Nancsingban
2023. március 26. 00:03

Nagyszerű vívással Kun Anna nyerte meg a női párbajtőrözők kínai világkupa-versenyét Nancsingban.

Megnyerte a párbajtőrözők világkupa-versenyét Kínában Kun Anna | M4 Sport

A magyar vívócsillag – m4sport

A viadal eredményközlője szerint a világranglistán ötödik helyezett magyar vívó - aki két hete ezüstérmes volt a budapesti WestEnd Grand Prix-n - a svájci Virginia Romeót és az olasz Alessandra Bozzát 15-11-re, a szintén olasz Nicol Foiettát 15-12-re, honfitársukat, a 2018-ban egyéni világbajnok Mara Navarriát 15-11-re győzte le, majd az elődöntőben 15-6-ra nyert a francia Camille Nabeth ellen, végül 15-10-re múlta felül a szintén francia Alexandra Louis-Marie-t. Kun Anna pályafutása során először nyert egyéniben világkupaversenyt.
   
"Nagyon jól ment a vívás, minden percét élveztem, nem voltak szoros asszóim" - idézte őt a magyar szövetség honlapja. "A budapestihez képest könnyedebben vívtam, tényleg mindent sikerült megcsinálnom a páston, amit elterveztem. A teremben nagyon hideg volt, de szerencsére a szállodán belül vívtunk, így két asszó között felmehettem a szobába melegedni... Az utolsó tusom után kicsit elérzékenyültem és elpityeredtem a sisak alatt. Végigfutott rajtam, hogy megérte az a rengeteg munka, ami mögöttem van."
   
A főtáblán három magyar szerepelhetett a 146 fős mezőnyben. Büki Lili egy asszót nyert, Nagy Kinga viszont kikapott a 64 között az első mérkőzésén.
   
Vasárnap csapatversenyt rendeznek.

MTI
Címkék:
  • Brüsszel migránsáradatot zúdítana hazánkra
    Az Európai Unió erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra, ez egy újabb lépés, ami azt bizonyítja, hogy Brüsszel teljes mértékben visszaél a hatalmával - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
  • Bayer Zsolt: Világok harca
    Ők az utóbbi évtizedekben megtámadták Vietnamot, s ott vidám tömeggyilkosságokat, emberiség és emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el, majd ezt az egészet feloldották hollywoodi filmalkotásokban, mert az Amerikai Egyesült Államok egyik lényege éppen az, hogy ő „termeli” a globális tudatot és a globális szórakoztatást.
  • Feszty-tárlat Ópusztaszeren
    Feszty Árpád nemcsak a festészetben jeleskedett. A hazája iránti mérhetetlen szeretete és elköteleződése társadalmi szerepvállalásra sarkallta. Komoly szerepet játszott a magyar ipar fellendítésében és a művészet társadalomba való széles körű integrálásában, így kezdeményezte a rajztanítás megreformálását is az egész országban.
MTI Hírfelhasználó