Egymillióval nőtt Kanada lakossága tavaly
2023. március 23. 06:39

Először nőtt egymillió fővel Kanada lakossága egyetlen év alatt - idézte az ország kormányát a BBC hírportálja csütörtökön.

A lakosság létszáma 38 516 138-ról 39 566 248-ra emelkedett a kanadai statisztikai hivatal adatai alapján.
   
Ez egyben a legmagasabb növekedési arány - 27 százalék - egyetlen év alatt 1957 óta.
   
A növekedés forrása részben az a kormányzati szándék, hogy a munkaerőhiányt bevándorlók toborzásával enyhítsék - közölte a hivatal.
   
Az állandó és ideiglenes bevándorlók számának növekedése "további, a lakhatással, infrastruktúrával, a közlekedéssel és egyéb lakossági szolgáltatásokkal kapcsolatos kihívásokat jelenthet az ország egyes régióiban" - írták a statisztikusok.
   
A hivatal szerint a növekedést majdnem 96 százalékban a migráció okozza.
   
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormánya tavaly azt jelentette be, hogy 2025-ig évente félmillió bevándorlót fogadnának be.
   
A kormány konfliktusok - többek között az ukrajnai háború - és a humanitárius válságok - mint a közelmúltbeli török-szíriai földrengés - sújtotta térségekből érkezőket is befogad.
   
A kormány szerint az ország népessége 26 év alatt a kétszeresére nőne, ha tartaná az éves 2,7 százalékos növekedést.

MTI
Címkék:
  • Nekünk Magyarország biztonsága az első
    Orbán Viktor a Karmelita kolostorban megtartott ülésen hangsúlyozta: bár a tűzszünet és a béke lenne a legfontosabb, az ukrán-orosz háborúban ma éjszakától fokozódó harcok zajlanak. Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első - szögezte le a miniszterelnök.
  • Politikus helyett propagandista az EU-vezetőségben
    Elborzadva látjuk, hogy a kommunizmus eszmerendszere a globalizmus és a balliberalizmus álarca mögött már meghódította az unió legerősebb országait, és nagy erőkkel dolgozik a keleti régiók bedarálásán. Ezt a folyamatot hatalmas tőketúlsúly támogatja – mutat rá Bánó Attila.
  • Gyimesbükk: etnikai kirekesztés az Európai Unióban
    Erdélyben, a Gyimes-völgyben Gyimesbükk már nem Hargita megye része, a szomszédos román megyéhez sorolták. A gyimesbükki csángó magyaroknak ez az intézkedés sok nehézséget, mennyi szenvedést okoz" - mondta Soltész Miklós.
MTI Hírfelhasználó