EgészségAblak alkalmazás
Rétvári Bence tájékoztatása szerint az EgészségAblak ingyenes mobilalkalmazást már több mint 2,9 millióan használják.
2024. április 18. 09:11

civilek.info

Mostantól az EgészségAbalak mobilalkalmazásban minden felírt gyógyszer betegtájékoztatója is digitálisan elérhető a 'Receptek' menüpontban - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Rétvári Bence hangsúlyozta: így minden beteg egyszerűbben fér hozzá a gyógyszer szedésével és mellékhatásaival kapcsolatos információkhoz. Az alkalmazás segítségével így már a gyógyszer kiváltása előtt is tájékozódhatnak a betegek az orvosság tulajdonságairól.
   
Ezentúl nem veszhet el betegtájékoztató, mert a kiváltásra váró gyógyszerek, a frissen, illetve a régebben kiváltott gyógyszerek betegtájékoztatói is ott lehetnek bárki zsebében az EgészségAblak alkalmazásban - tette hozzá.
   
Kiemelte: az új funkció segít a betegnek, hogy helyesen és biztonságosan szedjék a gyógyszert. Segíti elkerülni a hibás alkalmazásból adódó kockázatokat és mellékhatásokat.
   
A betegtájékoztató figyelmeztet a lehetséges mellékhatásokra, ellenjavallatokra és óvintézkedésekre is. Ez különösen fontos lehet olyan esetekben, amikor a beteg több gyógyszert is szed, vagy más egészségügyi problémái vannak - mutatott rá.
   
Rétvári Bence tájékoztatása szerint az EgészségAblak ingyenes mobilalkalmazást már több mint 2,9 millióan használják. Az eddigi fejlesztések révén már elérhető benne az összes egészségügyi dokumentumunk, a felírt és kiadott receptek, a háziorvos rendelési ideje, egyes előjegyzett járóbeteg időpontok, az oltási igazolvány, az Egészség A-Z tudástár, amelyben 1900 betegség és tünet leírása olvasható.
   
Emellett az applikációban a tb-jogviszony állapota is megtekinthető, és a 1812-es EgészségVonal is közvetlenül hívható. Az EgészségAblak alkalmazásnak köszönhetően minden egészségügyi adatunk és leletünk egy helyen, mindig kéznél lehet - áll a közleményben.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Lezsák Sándor Mongóliában
    Lezsák Sándor találkozott Gombodzsavín Zandanshatarral, a mongol parlament, az Állami Nagy Hurál elnökével, vele a Magyarországon június 9-én tartandó önkormányzati és európai parlamenti, valamint a Mongóliában június 28-án zajló parlamenti választásokról cseréltek véleményt.
  • Az EU a kihívásokra elhibázott válaszokat adott
    "Európaiságunk mára magyar identitásunk szerves és elválaszthatatlan része: csak magyarként lehetünk európaiak, és magyarként csak az európai nemzetek közösségében találhatunk otthonra" – öntötte formába gondolatait Bóka János.
  • I can vagy I Kant
    Spengler, akinek híres műve, A Nyugat alkonya 1917-ben jelent meg, már a bevezetőben leszögezi, hogy „annyi világ van, ahány lény a világon”. Vagyis minden lény biztos lehet benne, hogy sem előtte nem volt és utána nem lesz senki, aki ugyanúgy és ugyanannak látná a világot, mint ő.
MTI Hírfelhasználó