Brüsszelben változásra van szükség
Egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben - hangsúlyozta a kereszténydemokrata Aradszki András ma a törvényhozásban.
2024. április 15. 21:00

 Aradszki András, a KDNP képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 15-én. MTI/Bruzák Noémi

A magyar Országgyűlésben a brüsszeli bürokrácia ártalmas működésének taglalata is elhangzott.

Aradszki András (KDNP) elmondta: az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, Ursula von der Leyen szerint Ukrajna és "a messziről jött emberek" mindenek felett állnak, az európai emberek csak utánuk. Ez a véleménye az Európai Parlament (EP) többségének is - jegyezte meg.

Egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben - hangsúlyozta.
   
Brüsszel máig tárt karokkal fogadja a migránsokat, a "legújabb őrület" pedig a közös ukrajnai békemisszió - nehezményezte, kiemelve: Brüsszelben változásra van szükség.
   
Zsigmond Barna Pál, az Európai Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: felháborító, hogy Brüsszel a migránsokat támogatja az európai emberek helyett, és hasonlóan aggasztónak ítélte az orosz-ukrán fegyveres konfliktussal kapcsolatos uniós álláspontot is.
   
Szavai szerint "kedélyeket borzoló", hogy a magyar dollárbaloldal EP-képviselői sorozatban szavazzák meg a háború- és migrációpárti határozatokat. Brüsszelben ezért változás kell - összegzett.
 

MTI
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó