EU-jelentéstevő a Karmelitában
Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik, amelyet e hónapban tesz majd le az EU döntéshozóinak asztalára.
2024. április 3. 11:25

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Enrico Letta korábbi olasz kormányfő (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. április 3-án. A kormányfő mellett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (j), Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (j3) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j4). Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Enrico Letta korábbi olasz kormányfőt, akivel a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről is tárgyalt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik, amelyet e hónapban tesz majd le az EU döntéshozóinak asztalára.
   
Enrico Letta Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén ezért a legfontosabb téma az európai gazdaság versenyképességének helyreállítása volt, valamint a belső piac kiteljesítése újabb területekkel, például a védelmi politikával. Szóba került az EU bővítési stratégiája és a második félévben esedékes magyar uniós elnökség programja is - mondta Havasi Bertalan.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A lengyel pápa szentté avatása - magyar megemlékezés
    Karol Wojtyla alakját, második János Pál pápa, a lengyel egyházfő emlékét idézte fel az egyházi vezető szentté avatásának tizedik évfordulója alkalmából a magyar törvényhozásban Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes.
  • Közösségalkotó erő a teremtésvédelem
    Az erdők megtisztításakor, a természet rejtett szépségei felfedezésnek közösségalkotó ereje órási, mert ezzel nem csak a természet csodás értékeit védjük, hanem magát az embert, a nagybetűs Embert is! Mindez arra is rávilágít, hogy nem a pénz és nem a fogyasztás számít, hanem az, hogy jobban felfedezzük a magunk és a másik ember Istenarcúságát!
  • Több mint 20 ezer háztartásnak nyújt majd segítséget az új otthonfelújítási program
    Péntektől lehet véleményezni az új otthonfelújítási program feltételeit. A részletszabályok közé több fontos újdonság is bekerülhet, így például az, hogy épületnek ne kelljen a vezetékes földgázhálózatra csatlakoznia. A program a tervek szerint júniusban indul.
MTI Hírfelhasználó