Önleleplező USA
Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.
2023. október 28. 11:51

cfr.org

Az USA védelmi minisztériumának közleménye az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítséget a nemzetbiztonságba való "okos befektetésnek" nevezi, ami egyben erősíti az amerikai védelmi ipart, és munkahelyeket teremt az amerikai emberek számára.

Valamelyik gyakornok írhatta a közleményt.

A nemzetközi ügyekben profi Egyesült Államok itt ballépést követett el. Az ukrajnai háború ügyében ugyanis a sugallás az, hogy a csúnya agresszor ellen a magasztos eszmék védelmében kell harcolni. Főleg az úgynevezett „demokrácia” védelmében és exportálása érdekében.

Pont az USÁ-ban bukott meg a demokrácia.

A nagy állam ugyanis nem tudott csalás nélküli elnökválasztást lebonyolítani. Tiszta választás nélkül nincs tiszta demokrácia, sőt semmilyen demokrácia nincs. Az alvilág uralma, diktatúrája van.

És beütnek a súlyos melléfogások.

Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.

És ami a lényeg: befektetés. Mégpedig okos.

Miért tudjuk mégis, hogy ebből az infantilis önleleplezésből nem lesz botrány? Mert látjuk, elszenvedjük a fősodor működését. A botrány is iparilag kialakított produktum. Ha egy politikus tiszta, logikus érvet mond, az is botránnyá fejleszthető. Ha egy minisztériumi gyakornok súlyos balgaságokat ír, agyonhallgatható.

A fősodor – ellentétben a minisztériumi gyakornokkal – profi.

Frank Zappa USA-rocker már évtizedekkel ezelőtt kimondta: „A politika a hadiipar szórakoztató üzletága.” Így hát fölvetődik: csak korrupció, vagy annál több: zsarolás erőlteti rá Brüsszelre az USA hadiiparának kiszolgálását? – ezen gondolkozhatunk.

Obama idejében lehallgatták az európai vezetőket.

Vélhető, hogy többen is zsarolhatóvá váltak. Sejthető, hogy a rendkívül buta és ártalmas politikusi döntések mögött ez bújik meg. A korrupció kevés lett volna ahhoz, hogy migránsinváziót serkentsen Európa önmaga ellen.

És wilkommenskultur-t hirdessen meg.

Ha már az USA minisztériuma beismeri, hogy a háború folytatását: napi több száz ukrán és orosz katona megölését „okos befektetésnek" tartja, akkor az elborult brüsszeli politikusoknak legalább a sleppje miért nem szól nekik, hogy hagyják abba a magasztos szempontokra való hivatkozást?

Mert az USA színt vallott, s ezzel nevetségessé tette őket.

Vélhetően azért, mert már De Gaulle is ártalmas képződménynek tekintette a brüsszeli bürokráciát, pedig akkor még nem voltak negyvenezren. A slepp nem alkalmas jó irányú történelemalakításra.

Így az európai uniós vezetők a szórakoztatóipar jól fizetett komédiásai.

Molnár Pál
 

gondola
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó