Jordan Peterson is üzent az Orbán-interjú kapcsán
A kanadai pszichológus is a magyar kormány családpolitikáját méltatja bejegyzésében.
2023. szeptember 3. 07:49

A kormányfő a tudóssal a Karmelitában – mandiner

Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúja nagy érdeklődést váltott ki itthon és a tengerentúlón is. Rengeteg pozitív reakció érkezett a fél órás beszélgetésre, Elon Musk sem ment el szó nélkül a hallottak mellett.

Ezúttal Jordan B. Peterson is kifejezte elismerését. A kanadai klinikai pszichológus, a Torontói Egyetem pszichológus professzora már korábban járt hazánkban, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) társszervezésében május 9-én előadást tartott a Papp László Budapest Sportarénában.

Egy X-bejegyzésben osztotta meg gondolatait a pszichológus, melyben a magyar kormány családpolitikáját méltatja: „A magyarok családpolitikája rendkívül lenyűgöző”.

Posztjában kiemelte a négy gyermekes anyukák élethosszig járó adómentességét, a nők részvételének növelését a munkaerőpiacon, a válások és az abortuszok csökkenését. Végül Novák Katalin köztársasági elnöknek is üzent, „tűzharcosnak” nevezte bejegyzésében. „The Hungarians have an extremely impressive family policy."

mandiner.hu
  • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
    Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
  • „Halogén” ünnep
    A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
MTI Hírfelhasználó