„Orbán a legnagyobb Európában”
Newsweek: Kari Lake Orbán Viktorra Trumppal egyenrangú politikusként tekint, az arizonai republikánusok korábbi kormányzójelöltje szerint Orbán a legnagyobb vezető Európában.
2023. szeptember 1. 11:16

Lake – cnn

Kari Lake, az arizonai republikánusok korábbi kormányzójelöltje azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyenrangú Donald Trump volt elnökkel – írja a Newsweek.

A cikkben felhívják a figyelmet, hogy Orbán Viktort azzal vádolják, hogy aláássa országa demokratikus intézményeit. Ám az amerikai konzervatívok szimpatizálnak vele és támogatják őt.

Emlékezetes, magyar miniszterelnök a 2022-es, dallasi CPAC-en álló ovációval ünnepelték, miután beszédében az LMBTQ-szervezetek visszaszorításáról, az abortuszok számának csökkentéséről, és migrációellenes politikájáról beszélt.

Logos - Image Gallery

newsweek

Kari Lake az X (korábban Twitter) közösségi oldalán Tucker Carlson Orbánnal készített interjújára reagált. Felidézte, hogy csodálatos beszélgetést folytatott a magyar kormányfővel, amikor néhány hónapja Budapesten járt. A miniszterelnökkel készített szelfi mellé Lake azt írta: Orbán erős vezető – a legnagyobb Európában. Ezért támadja őt könyörtelenül a média.”

Szerinte Orbán Viktor Trump elnökkel egyenrangú politikus, hiszen az ő politikája tette naggyá Magyarországot, és saját népét helyezi előtérbe.

*** 

mandiner.hu
  • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
    Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
  • „Halogén” ünnep
    A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
MTI Hírfelhasználó