A Biden-adminisztráció árnyékháborúja
Az elmúlt évtizedben Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében, egy olyan országként, amelynek biztonságos határai és biztonságos utcái az azonnali tűzszünetért és az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért könyörögnek írta egy amerikai szenátor.
2023. augusztus 8. 06:34

James David Vance – mandiner

J. D. Vance, Ohió állam republikánus szenátora reagált Gladden Pappin Newsweekben megjelent véleménycikkére. A szenátor arról írt, hogy a Biden-kormányzat fegyverként használja a diplomáciát a konzervatív Magyarország ellen. Pappin többek között hangsúlyozta, hogy „a Biden-kormányzat nem véletlenül összpontosít Magyarországra. Az elmúlt évtizedben Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében, egy olyan országként, amelynek biztonságos határai és biztonságos utcái az azonnali tűzszünetért és az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért könyörögnek.”

Erre Vance úgy reagált Twitter-oldalán, hogy „Magyarország értékes amerikai szövetséges, és élénk demokrácia. A Biden-adminisztráció árnyékháborújának egy szuverén nemzet ellen véget kell vetni” – hangsúlyozta a szenátor. 

 

A Biden-kormányzat fegyverként használja a diplomáciát a konzervatív Magyarország ellen

Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében.

null

Pappin Gladden – mandiner

Newsweek:

„Évente 40 országból több millióan látogatnak el az Egyesült Államokba a vízummentességi program keretében. E hónaptól kezdve azonban a Biden-kormányzat szigorítja az egyik konzervatív ország – Magyarország – állampolgárainak vízummentességi rendszerhez való hozzáférését. Miközben az Egyesült Államok déli határa romokban hever, a magyar állampolgároknak minden alkalommal, amikor az Egyesült Államokba akarnak jönni, újra kell majd kérelmezniük az egyszer használatos belépést.

Egy épeszű világban azt feltételezhetnénk, hogy Magyarország feketelistára kerülése az amerikai biztonság iránti mély aggodalmat tükrözi. A Biden-kormányzat bizonyára csak valamilyen azonosítható kockázat miatt korlátozná a Magyarországról történő beutazást. De az amerikai adatok szerint 2018-ig az egymillió külföldön élő magyar közül, akik az elmúlt években állampolgárságot szereztek – a Biden-kormányzat aggodalmának feltételezett tárgyai –, csak 65-en léptek be illegálisan az Egyesült Államokba a vízummentességi programon keresztül.

Logos - Image Gallery

newsweek

A Biden-kormányzat nem véletlenül összpontosít Magyarországra. Az elmúlt évtizedben Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében, egy olyan országként, amelynek biztonságos határai és biztonságos utcái az azonnali tűzszünetért és az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért könyörögnek.”

mandiner.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Orbán Viktor országjáró kampánykörútja
    Amit ma az európai gazdaságban tapasztalunk, az csak a háborús vihar előszele. Már ez is romboló erejű, elég csak az inflációra gondolni. De ha Európa maga is fegyvert fog, akkor a vihar kellős közepében találjuk majd magunkat - fogalmazott a miniszterelnök
  • A Fidesz-KDNP választási fóruma Barcson
    Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a választás a kistelepülések megmaradása, fejlődése, programjaik folytatása miatt is fontos. Ezek között említette a családi otthonteremtési kedvezményt, a Magyar Falu programot, az útfelújításokat, az ipari parkok fejlesztését és a munkahelyteremtést.
  • Pintér Sándorral egyeztetett Szentkirályi Alexandra
    Karácsony Gergely nem gondoskodik a hajléktalanhelyzet megoldásáról. Emiatt egyre több helyen használhatatlanná válnak a közterek, a járművek, az aluljárók azért, mert mások életvitelszerűen ott tartózkodnak – leplezte le a jelenlegi városvezetőt Szentkirályi Alexandra.
MTI Hírfelhasználó