Megkezdte a felkészülést a nemzeti tizenegy
Minden mérkőzés kulcsfontosságú, nemcsak a Montenegró elleni, hanem a litvánok ellen hazai meccs is. Az idegenbeli találkozó talán nehezebb lesz, de ebben a csoportban minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van – így a ferencvárosi védő, Botka Endre.
2023. június 5. 21:45

Futballcsillagaink Telkiben – mlsz

A Marco Rossi vezette futballválogatott tagjai hétfő délben találkoztak Telkiben, ahol a játékosok kora délután fizikai állapotfelméréseken és teszteken vettek részt, majd 5 órától az első edzést is megtartotta a szakmai stáb a már jelenlévő kerettagoknak.

A hiányzókat azon játékosok alkotják, akiknek csapata a hétvégén még pályára lépett, vagyis Ádám Martin, Balogh Botond, Gazdag Dániel, Orbán Willi, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik. Ők június 12-én csatlakoznak a kerethez. Ekkor már be is költözik a csapat Telkibe, addig azonban a kerettagoknak csak délelőttönként szerepel a programban edzés, az estéket otthon tölthetik.

Budajenő | Hírlap

Telki Páty és Budajenő között – hirkapszulla

Az első tréningen passzkoordinációs és taktikai feladatokat végeztek a játékosok, majd egymás elleni játék zárta a gyakorlatok sorát.

Az edzést megelőzően a rutinos Botka Endre, az újonc Szalai Gábor és az annak idején a válogatottban éppen Montenegró ellen debütáló Ferenczi János állt az újságírók rendelkezésére.

Pátyi területen tovább bővül a telki edzőcentrum

A telki edzőközpont – telki.hu

– Erős montenegrói válogatott vár ránk az első meccsen, ezt már megtapasztalhattam az első válogatott mérkőzésemen Podgoricában. A ránk jellemző összhang és a csapategység ezúttal is segíthet abban, hogy elérjük a célunkat az előttünk álló Eb-selejtezőkön. Úgy fogok készülni az előttünk álló napokban, hogy ott leszek a kezdőcsapatban az első mérkőzésen, még ha a realitás nem is ezt jelzi előre. Mindenesetre örülnék, ha ismét sikerülne játékperceket szereznem a válogatottban – mondta Ferenczi János.

Szalai Gábor az első válogatottbeli napján letudta az első válogatottbeli nyilatkozatát is – mlsz

A kecskeméti Szalai Gábor első alkalommal járt válogatott összetartáson, korábban utánpótlásszinten sem volt tagja egyetlen nemzeti csapatnak sem. A friss bajnoki ezüstérmes védő bízik benne, hogy az első alkalom nem az utolsó lesz, és a jövőben sokszor készülhet még a válogatottal.

– Volt egy minimális lámpalázam, mikor megérkeztem Telkibe, de tudtam, hogy befogadó közösség vár majd, és ez eddig tökéletesen beigazolódott. Az a célom, hogy hosszú távon a válogatott kerethez tartozhassak, ennek érdekében minden tőlem telhetőt meg fogok tenni az előttünk álló két hétben – fogalmazott a hátvéd.

Coat of arms of Telki

Telki címere – wikipedia

A Ferencvárossal ismét bajnoki címet szerző Botka Endre a múlt héten letudta az NB I befejezése után beiktatott rövid szabadságot, és már a válogatott soros mérkőzéseire fókuszál.

– Minden mérkőzés kulcsfontosságú, nemcsak a Montenegró elleni, hanem a litvánok ellen hazai meccs is. Az idegenbeli találkozó talán nehezebb lesz, de ebben a csoportban minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van – így a ferencvárosi védő.

A program kedd délelőtt újabb edzéssel folytatódik, amelyen ismét minden jelenlévő részt vehet, mivel a kerettagok közül szerencsére senkit sem hátráltat sérülés.

  

mlsz
Címkék:
 • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
  Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
 • „Halogén” ünnep
  A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
MTI Hírfelhasználó