SZFE
 • 2022. február 1. 09:02
  A rektor személye meghatározza az egyetem életét. Minél több lehetőséget kell biztosítania, közben megtartva az intézményt abban a mederben, amelyben csak a művészetről, a tehetség kibontakoztatásáról szóló élet folyhat.
 • 2021. április 7. 10:05
  A színművészeti új vezetése kész megvitatni a külföldi rektorokkal, hogy mi legyen a modellváltás ellen lázadó hallgatók további sorsa.
 • 2021. február 23. 11:57
  Minden áradás után, ami fölhozza a piszkot és a szennyet, a folyó leteszi a hordalékát, és végül visszatér a medrébe – mondja András Ferenc filmrendező a Színművészeti körüli feszültségről.
 • 2021. február 19. 09:48
  Csak időhúzásnak tartja Vidnyánszky Attila a FreeSZFE Egyesület közleményét, amelyben tudatják: kiköltöznek a pályázaton elnyert épületből, amelyet a VII. kerületi önkormányzat annak ellenére adott oda a szervezetnek, hogy azt eredetileg egy zeneiskola számára újították fel.
 • 2021. február 9. 12:46
  SZFE-sztori - Hatszáz magyar diáktól vették el a felújított iskolaépületet, a kerület értékes ingatlanát "odaajándékozta" az SZFE-nek a gyurcsányista DK. "Politikai rablóbandáról" szól a Fidesz közleménye. A zeneiskola lakásokban tanít 600 gyereket.
 • 2021. január 26. 20:44
  Magyarország komoly versenyelőnye a 2010 óta jellemző, tartós politikai stabilitás. Abban biztosan nem leszek partner, hogy bárki légből kapott találgatásokkal bomlassza a magyar kormány egységességét. Különösen a vírusválság okozta világméretű bizonytalanságok közepette...
 • 2021. január 19. 23:47
  Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  Címkék:
 • 2021. január 15. 08:55
  SZFE-sztori 9. Sorozatunkhoz érkezett olvasói levél. "Korábban – valahol a múlt század vége felé – irodai dolgozók pletykáiból ismerni egy bizonyos tengerentúlról érkezett fax legendáját, amelyben az egyik elbocsátott operatőr hosszasan fejtegeti a közte és a rendező közötti nézetkülönbségek okait."
  Címkék:
 • 2021. január 1. 19:51
  SZFE-sztori - 9. A demokrácia valamelyik mintaállamában, Nyugat-Európában vagy magában az Amerikai Egyesült Államokban egy próbaidős szerződéssel rendelkező munkavállaló megengedhetné-e magának, hogy a vezetőség meghívásának ne tegyen eleget: akár magánvállalatról, akár állami intézményről legyen szó?
  Címkék:
 • 2020. december 25. 16:07
  SZFE-szori 8. Tipikus volt a Kádár-rendszerben, hogy a legnagyobb kegyeltekké a Rákosi féle pártelit gyerekei váltak. Kontraszelekcióval úgy kerültek be a főiskolára, hogy a káderek rossztanuló, továbbtanulásra nem alkalmas gyermekét berakták oda „melegedni”. Majd ott tanul valamit, aztán majd lesz belőle valami…
  Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó