Bogár László
 • 2020. október 27. 11:01
  Ahogy Jean Baudrillard írja, a spanyol konkvisztádor nem azért irtja olyan embertelen kegyetlenséggel az indiánokat, mert azok nem keresztények, hanem azért, mert felháborítja, hogy bár az indián formálisan pogány, de érzései, gondolatai, erkölcsei sokkal keresztényibbek, mint a konkvisztádoréi.
 • 2020. október 6. 18:38
  A mássággá átkeresztelt rossz először persze mindig szerény, és csak azért könyörög, hogy hadd létezzen ő is, hiszen ő is a világ része.
 • 2020. október 2. 12:40
  Politikatörténeti fordulópont: 2004. augusztus 17-én Medgyessy Péter miniszterelnök a Népszabadságban jelentette be, hogy „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” A korrupciókutató NGO-stábok miért annyira gyávák, hogy ezt a teljesen nyilvánvaló korrupciós helyzetet azóta sem merték átlátszóvá tenni?
 • 2020. szeptember 29. 21:35
  A tér és a torony olyan kérdést hozott be igen nagy erővel a globális beszédtérbe, amelynek inspiratív hatása szinte végtelen.
 • 2020. szeptember 24. 00:02
  Donald Trump úgy fogalmazott néhány napja egy beszédében a hazafias nevelést sürgetve: „fiataljain­kat Amerika szeretetére kell tanítani”, és azt is bejelentette, hogy országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás elősegítésére.
 • 2020. szeptember 4. 09:16
  Minden birodalom akkor kerül hanyatló pályára, ha elitjei céltalan, unatkozó hedonista parazitává válnak, és a nyolcvanas évek végétől kezdve egyedüli globális hatalommá váló Amerikai Birodalom elitjeivel pontosan ez játszódott le.
 • 2020. szeptember 2. 00:02
  Az ember csak akkor képes valamit megvalósítani, ha először a lelkében felépül a képe mindannak, amire törekszik. Érdemes azon is eltöprengeni, hogy aki épít, az szakrális tettet hajt végre, hiszen éppé, egésszé a lét-teljessé teszi a világot.
 • 2020. augusztus 21. 08:51
  Minden emberi mű, így minden birodalom is, lelki, erkölcsi, szellemi talapzatra épül, és ha ez meggyengül, akkor az egész komplexum lepusztulási lejtőre kerül. Minden emberi alkotás csak akkor lehet sikeres, ha valamilyen szellemi cél mozgatja, ha van küldetése és hivatása.
 • 2020. augusztus 11. 10:19
  Elkezdődött a végső visszaszámolás, nincs már száz nap sem az amerikai elnökválasztásig.
 • 2020. augusztus 7. 16:56
  Hálózatok, köztük a szabadkőművesség, nem a főszereplők, ők csupán „fegyverek”, de nekünk a fegyvert tartó kéz, és főként e „láthatatlan kéz” gazdájának pontos azonosítása a feladatunk, hogy mindenki számára világos legyen az évezredek óta tartó létrontásuk lényege.
MTI Hírfelhasználó