Feljelentették Magyar Pétert
2024. június 24. 16:48

Több százezer forintot érhetett az a telefonon, amit Magyar Péter kitépett egy ismeretlen kezéből a péntek hajnali szórakozóhelyi botránya idején. Szemtanúk állítása szerint a politikus később a Dunába dobta a készüléket. Sajtóbeszámolók szerint Magyar Péter előzőleg azért vette el erőszakkal a telefont az ismeretlentől, mert fel akarta venni az EP-listavezető botrányos viselkedését. A politikus szerint provokáció áldozata lett, de azt elismerte, hogy kikapta a telefont az ismeretlen kezéből. Magyar Péter márciusban a Kossuth téren az ügyészség épülete előtt tartott demonstrációja után sörrel a kezében volt látható. Ugyanazon a napon – néhány órával később a Vértanúk terén – egy újabb dobozt vett magához, majd áprilisban a Kossuth téri tüntetést követően is egy dobozos sört szorongatva érkezett meg az egyik közeli étterembe. Csütörtök éjjel pedig egy videót rögzítettek a politikusról az egyik belvárosi szórakozóhelyen, amelyen az látszik, hogy Magyar Péter egy fiatal lány lába között csúszik-mászik.

Nem sokkal később a biztonsági emberek kivezették a helyről. Pénteken a Ripost számolt be arról, hogy Magyar Péter nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után órákon át agresszíven és garázda módon viselkedett – hangzott el az M1 Híradójában. A portálnak több szemtanú arról számolt be, hogy Magyar Péter egymás után kötött bele a vendégekbe, köztük nőkbe is, akiknek visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett. Később odalépett egy, a botrányt telefonjával rögzíteni akaró vendéghez, akitől fizikai erőszakot alkalmazva elvette a telefonját. A készüléket zsebre tette, és nem volt hajlandó visszaadni azt. A Ripost szerint többen is látták, amint Magyar Péter a Dunába dobta a nagy értékű mobilt. A történtek miatt Magyar Péter pénteken a közösségi oldalán magyarázkodott: azt írta, ő senkit sem zaklatott, őt viszont provokálták. A bejegyzésben ugyanakkor elismerte, hogy az egyik vendég kezéből kikapta a telefont.

A botrányról Magyar Pétert hétfő reggel a sajtó képviselői is szerették volna megkérdezni, miután a politikus átvette európai parlamenti mandátumát. A Tisza Párt újdonsült EP-képviselője azonban válaszok helyett hátat fordított és beült az autójába. Magyar Péter kimutatja a valódi énjét – erről már a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt az M1-en. Nagy Ervin úgy fogalmazott: Magyar Péter személyiségével saját maga mellett pártját is hitelteleníti, amit eddigi szimpatizánsai közül is többen elítéltek.

„Az ügy arról szól, hogy egy szórakozóhelyen hogy viselkedett a nőkkel, hogy viselkedett a körülötte lévő emberekkel, és utána, amikor kirakták a helyről a viselkedése miatt a biztonsági őrök, akkor még miket ordított – erről keringenek a felvételek a világhálón. Ráadásul a képsorok és a tanúk szerint is elvett egy telefont és a Dunába dobta. Egy tanú később feljelentést is tett” – idézte fel a botrányos eseménysort az elemző. A feljelentés nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított. Az ügyben garázdaság és rongálás gyanúja is felmerült.

MTI
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó