EURO-2024 - Megjelent az Eb-kalauz 2024
2024. május 23. 12:20

Három héttel a labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt már kapható a Baumstark Tibor, Bán Tibor szerzőpáros tollából elkészült Eb-kalauz 2024 című kiadvány.

EB-KALAUZ 2024 - A MAGYAR SZURKOLÓK NÉLKÜLÖZHETETLEN KÉZIKÖNYVE

pergamon.hu

A Goethe Intézetben csütörtökön tartott könyvbemutatón Salánki Szilvia, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) képviselője elmondta, hogy céljuk minél több magyar szurkolót kiutaztatni az Eb-re. Arról is beszélt, hogy felmérések szerint hétmillió turista csak az Eb miatt utazik majd Németországba, bár nem mindenki fér be a stadionokba, őket a szurkolói zónák várjak különböző programokkal.

 

Goethe Intézet – Wikipédia

wikipedia
   

A G-ADAM Könyv-és Lapkiadó Kft. kiadásában megjelent könyv kapcsán Bán Tibor, az egyik szerző elmondta: "úgy nőttünk föl, hogy minden vb és Eb alatt a kezünkben volt egy kalauz. Azonban 2008 óta nem jelent meg ilyen, és megszületett az ötlet, hogy akkor majd mi megírjuk".

 

FIX TV | Sportpálya - Baumstark Tibor | 2015.10.19.

youtube
   

A 250 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált könyv egyszerre futball-kisokos és útikalauz. Sorra veszi a németországi Európa-bajnokság 24 csapatát, azoknak sztárjátékosait, edzőit és korábbi legendáit. Bepillantást enged az országok Eb-történetébe és kultúrájába, felvázolja a jelenlegi válogatottak taktikáját, valamint bemutatja a torna helyszíneit, látnivalóit és különlegességeit.

A másik szerző, Baumstark Tibor kulisszatitokként elárulta, hogy a 2008 előtti időszak eseményei kevésbé fellelhetőek az interneten, és ő "fáradságos, de élvezetes kutatómunkával" gyűjtött össze olyan történeteket, amelyek egy kattintással nem elérhetőek. Arról is beszélt, hogy nekik is vannak preferenciáik, kedvenc csapataik, akiket közvetítettek is, és a kevésbe ismert csapatok és játékosok esetében nehezebb volt a kutatómunka.

"A legnehezebb az volt, hogy visszafogjuk magunkat, és tömör, élvezhető könyvet írjunk. Bízunk benne, egy-egy meccs előtt bárki tájékozódhat az adott csapatokról" - tette hozzá Bán Tibor.

A bemutatón résztvevő Hrutka János volt válogatott labdarúgó elmondta, hogy már most sok felkérése van szurkolói találkozókra az Eb-vel kapcsolatban, és számára is nagy segítség a kiadvány.

Galambos Ádám kiadóvezető a legnehezebb feladatnak azt nevezte, hogy rekordövid idő alatt kell eladniuk a kiadványt, amely minden könyvesboltban és a nagyobb áruházakban is kapható 5990 forintos áron.

A magyar válogatott esélyeiről szólva Hrutka János úgy fogalmazott, hogy már mindenki komolyan veszi Marco Rossi csapatát, és bizakodásra ad okot a közvetlen kijutás az Eb-re.

A szerzők szerint reálisan a svájci válogatott elkapható, így a csoport harmadik helye megcélozható, és megjegyezték, hogy a válogatott a legutóbbi Eb óta szintet lépett. Galambos Ádám kiadóvezető a német szurkolók véleményét osztotta meg, mely szerint a németek a magyar válogatottat tartják a csoportban a legerősebb ellenfélnek.
  

mti
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Globális népünnepély a 100. percben lőtt gól után – Videó!
  Csoboth Kevin 10 másodperc alatt 3 bravúrt hajtott végre. Lefutotta az előnyös helyzetben lévő skót védőt, pontos indítást adott Sallainak, majd sprint után kapásból adott le olyan lövést, amely a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között suhant a jobb alsó sarokba. Ez a 10 másodperc jelentette csapatunk győzelmét.
 • Hazánk ma is a kereszténység védőbástyája
  A középkorban végvári vitézeink fegyverrel védték a keresztény Európát a délkeletről támadó oszmán ármádia ellen. Ma a nyugati korrupt média az ellenség.
 • Kétszeres rendőri erő a magyar tengernél
  Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormánynak kiemelten fontos, hogy minden turista biztonságban érezze magát a Balatonnál és minden más kiemelt turisztikai területen. Ezért a Balatonnál nyáron nagyobb a rendőri jelenlét a bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása és az emberek védelme érdekében - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó