Labdarúgó NB I - Mészöly Géza megdicsőült
2024. május 4. 21:18

Az Újpest 7-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőr együttesét a labdarúgó NB I 31. fordulójának szombat esti mérkőzésén, ezzel bebiztosította élvonalbeli tagságát, egyben kiejtette az első osztályból az utolsó előtti helyen álló Kisvárdát. Ezzel a hatalmas győzelemmel a lila-fehérek rokonszenves edzője, Mélyszöly Géza - nehéz mérkőzések után -  megdicsőült.

    A Kisvárda a hátralévő két mérkőzésen már nem érheti utol a kilenc ponttal előtte álló Újpestet.

31. forduló:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)
---------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 5833 néző, v.: Káprály

    gólszerzők: Radosevic (6.), Keita (10.), Mörschel (30., 11-esből), Ljujic (45.), Csoboth (59., 61.), Ambrose (71.)

    sárga lap: Lund (33.), Bokros (48.)

    Újpest FC:
    ----------
Banai (Molnár, a szünetben) - Huszti (Kovács D. L., 68.), Koburi, Keita - Radosevic, Tajti (Pauljevic, a szünetben), Ljujic (Kiss T., 72.), Geiger (Mucsányi, 80.) - Mörschel, Ambrose, Csoboth

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Danilovic - Farkas (Szatmári, 63.), Lund, Baco, Bokros - Holdampf, Klimovics, Pozeg Vancas (Jurek, 63.), Bényei (Vallejo, a szünetben) - Szabó L. (Fekete, a szünetben), Edomwonyi (Pernambuco, a szünetben)

Jelentős fölényben futballozott az élvonalban maradást bebiztosítani szándékozó Újpest már az első pillanattól kezdve, a lila-fehérek gyakorlatilag tíz perc alatt egyértelművé tették, hogy ezt a mérkőzést mindenképpen meg akarják nyerni. Előbb Radosevic, majd Keita volt eredményes fejjel, a Diósgyőrnek pedig nem igazán sikerült kijönnie a szorításból, így aztán a 30. percben már háromgólos hátrányban volt. Egy bal oldali beadásba ugyanis Edomwonyi kézzel ért bele a vendégek tizenhatosán belül, így videobírózás után büntetőt ítélt Káprály játékvezető, Mörschel pedig nem hibázott a tizenegyespontról. A folytatásban is leginkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, a DVTK négy próbálkozásából egy sem találta el az újpesti kaput, nem úgy Ljujic nagyszerű átlövése a 45. percben, amely négygólosra növelte az Újpest előnyét.
   
Fordulás után labdabirtoklásban ugyan kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, kapura veszélyesen azonban csak a hazaiak futballoztak. Csoboth Kevin két perc alatt duplázott, ezzel kiütéses újpesti diadal kezdett kialakulni, a hajrához közeledve pedig Ambrose is befejelt egy kapufáról kipattanó labdát. A folytatásban a DVTK igyekezett szépíteni, de sem pontrúgásból, sem pedig akcióból nem járt sikerrel, így kiütéses vereséggel távozott a Szusza Ferenc Stadionból.
 

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön
    Székjelyföldi magyarjaink fogadták a Belső-Magyarországról érkezett zarándokvonatot Sepszszentgyörgyön. A nemzet egységét fejezi ki a pünkösdi együtt ünneplés.
  • Kadétokból tartalékosok
    A Than Károly Ököiskola és Technikummal együtt összesen százötven intézményben folyik kadétképzés, melynek keretében több mint 9500 középiskolás tanulja a honvédelmi alapismeretek tárgyat. A cél az, hogy a most szerződést kötött, augusztusban bevonuló fiatalok példáját minél több kadét kövesse.
  • Rossi körbetekerné a Balatont, ha...
    Rossi arról beszélt, hogy a magyarok többsége imádja a futballt, a válogatottat pedig különösen. Kiemelte, a szurkolók olyan hangulatot teremtenek, mint sehol másutt. Szerinte ez a pozitív értelemben vett nacionalizmusnak köszönhető, mert a drukkerek jobban szeretik az országukat, mint bármi mást.
MTI Hírfelhasználó