Labdarúgó NB I - A Fradi megverte az MTK-t
2024. április 28. 23:05

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó NB I 30. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A zöld-fehérek immár 14 kör óta nem találtak legyőzőre, míg a kék-fehéreknek megszakadt a hatmeccses veretlenségi sorozatuk.
   
Az örökrangadókon az FTC 93. diadalát aratta 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett.

30. forduló:

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-2 (1-2)
--------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Csonka

    gólszerzők: Németh K. (31.), illetve Lisztes (45+3.) Kodro (27.)

    sárga lap: Kocsis G. (45.), Kata (45+1.), Németh K. (45+3.), Antonov (72.)

    MTK Budapest:
    -------------
Demjén - Hej (Kovács M., 81.), Kádár, Kocsis G. - Varju (Végh, 69.), Nagy Zs., Kata (Stieber, 85.), Horváth A. (Jurina, 81.), Antonov - Németh K., Bognár

    Ferencvárosi TC:
    ----------------
Dibusz - Botka (Makreckis, 56.), Wingo, Aaneba, Ramírez (Dhonata, 80.) - Katona B., Maiga (Tóth A., 70.), Ben Romdhane (Pászka, 80.) - Szevikjan, Kodro, Lisztes (Kehinde, 70.)

A Ferencváros mezőnyfölényével indult a találkozó, melyen a kivonuláskor az MTK játékosai sorfalat álltak a sorozatban hatodszor bajnok riválisnak. A zöld-fehérek hiába birtokolták jóval többet a labdát, helyzetük nem volt, csak Katona lövése okozott némi izgalmat a hazai kapunál. Szűk félóra után némi szerencsével került előnybe a Ferencváros, mert bár Lisztes remekül cselezte magát tisztára a bal oldalon, beadása után Kodro a labda mellé fejelt, azonban a válláról mégis az MTK kapujába pattant a játékszer. A vendégek nem sokáig örülhettek, mert Németh Krisztián azonnal válaszolt a túloldalon. Ezt követően ismét nagy mezőnyfölényben futballozott az FTC, amely közvetlenül a szünet előtt a nagy kedvvel játszó Lisztes találatával ismét előnybe került.
   
A második félidő nagy ferencvárosi helyzettel indult, de Szevikjan kiugrásánál Demjén védett nagyot. Ezt követően hiába játszott továbbra is fölényben az FTC, az MTK védelme stabilnak bizonyult, így nem sok helyzet alakult ki. Igazából az utolsó tíz percre élénkült meg az összecsapás, mindkét fél megszerezhette volna a számára fontos gólt, de a Ferencváros nem tudta lezárni a meccset és az MTK sem tudott egyenlíteni, mert mindkét kapus remek védésekkel akadályozta meg a gólt, így végül minimális különbséggel a zöld-fehérek nyerték meg az idény utolsó örökrangadóját.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Orbán kontra Soros
    A két világerő közti, vég nélküli játszma jellemzője, hogy korszakról korszakra módosulnak benne a játékszabályok. Változhatnak a személyek, de az államok általi és az államokon kívüli hatalom, a civilizációszervezés egymással összetéveszthetetlen formái közötti küzdelem folytatódik.
  • Elzavarni a „brüsszeli héjákat"
    Háborúba vezetnék a kontinenst, és ebbe belerángatnák Magyarországot is. Ezért a nagy gazdasági tervek mellett figyelmet és energiát kell szentelni arra, hogy ezeket az erőket "megfékezzük, visszaszorítsuk és letörjük" - hangsúlyozta a kormányfő.
  • Rossi 26 fős keretében 19 légiós – Videó!
    "Ez a keret nagy karakterekből áll, emberileg mindenki komoly, nagy formátum. Persze a futball játék, amelyben technikailag és taktikailag is helyt kell állni. Ez a válogatott versenyképes, senki, még Németország sem mondhatja, hogy úgyis legyőz minket" – fogalmazott Rossi.
MTI Hírfelhasználó