Labdarúgó NBI - A Fehérvár a ZTE elleni döntetlennel a második helyre lépett
2024. április 21. 17:59

A Fehérvár FC a tabella második helyére lépett, mivel házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó NB I 29. fordulójának vasárnapi játéknapján.

29. forduló: Fehérvár FC-ZTE FC 1-1 (0-0) ---------------------------- Székesfehérvár, 3756 néző, v.: Csonka

    gólszerző: Christensen (70., tizenegyesből), illetve Safronov (86.)

    sárga lap: Gergényi (63.), Schön (72.), illetve Safronov (53.), Dombó (69.), Evangelu (89.)

    Fehérvár:
    --------
Tóth B. - Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön (Pető, 93.) - Katona M. (Gradisar, 83.), Sigér, Christensen - Karamoko, Stefanelli (Berki, 87.)

    ZTE:
    ---
Dombó - Szendrei, Evangelu, Safronov, Medgyes (Csóka, 71.) - Kiss B. (Németh D., 81.), Sankovic, Vogyicska (Bedi, 54.), Mim (Sajbán, 71.) - Croizet (Meshack, 81.), Mance

A kezdeti tapogatózást követően a Fehérvár került fölénybe, Dombó Dávidnak több nagy védés kellett ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. A Zalaegerszeg leginkább Antonio Mance gyorsaságára próbált építeni, aki az első félórában egyszer került ziccerbe, azt viszont elrontotta. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a csapatok is visszább vettek az iramból, így nem volt meglepő, hogy a szünetig nem esett gól.
   
A fordulást követően a vendégek játszottak jobban, Mance keresztlécre bombázott labdájánál közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Felpörögtek a hazaiak is, kezdeményezőbbé váltak, elsősorban Mamadou Karamoko volt elemében, aki kiharcolt egy büntetőt, amit Tobias Christensen magabiztosan értékesített. Nem adta fel a Zalaegerszeg és Olekszandr Safronov fejesével elvitt egy pontot Fehérvárról.
   
Bár a házigazdák nem nyertek, pontazonossággal, jobb gólkülönbséggel megelőzték a Paksot a tabellán.
 

mti
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó