Bajnokok Ligája - Lőw Zsolték kiejtették az Arsenalt
2024. április 17. 23:05

A Bayern München négy közé jutott a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután az idegenbeli döntetlent követően hazai pályán 1-0-ra verte az Arsenalt a negyeddöntő szerdai visszavágóján.

A meccs elején még vendégként is az Arsenal bizonyult veszélyesebbnek, de a szünetig nem tudta feltörni a bajorok védelmét. A Bayern, melynek Lőw Zsolt a másodedzője, remekül kezdte a második félidőt, Leon Goretzka a keresztlécre fejelt. Bár az Ágyúsok fokozatosan visszavették a játék irányítását, egy gyors ellenakció végén mégis a Bayern szerzett vezetést Joshua Kimmich hatméteres fejesével. A bajorok a hátralévő időben szervezett védekezéssel őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig úgy, hogy az Arsenalnak igazán nagy ziccere nem volt az egyenlítéshez.
   
A német sztárcsapat sorozatban három negyeddöntős BL-kudarc után jutott elődöntőbe, ahol ezt megelőzően 2018-ban járt legutóbb.
   
A négy között a Real Madrid és a címvédő Manchester City párharcának továbbjutójával találkozik a Bayern.

    Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 1-0 (0-0)
------------------------------------------------
gól: Kimmich (63.)

    Továbbjutott: a Bayern München 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 1-1 - hosszabbítás zajlik

    Kedden játszották:

FC Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 1-4 (1-1)
----------------------------------------------------------------
gól: Raphinha (12.), illetve Dembélé (40.), Vitinha (54.), Mbappé (61., 89., előbbit 11-esből)

piros lap: Araujo (29., FC Barcelona)

    Továbbjutott: a Paris Saint-Germain 6-4-es összesítéssel.

Borussia Dortmund (német)-Atlético Madrid (spanyol) 4-2 (2-0)
-------------------------------------------------------------
gól: Brandt (34.), Maatsen (39.), Füllkrug (71.), Sabitzer (74.), illetve Hummels (49., öngól), Correa (64.)

    Továbbjutott: a Borussia Dortmund 5-4-es összesítéssel.
 

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Lezsák Sándor Mongóliában
    Lezsák Sándor találkozott Gombodzsavín Zandanshatarral, a mongol parlament, az Állami Nagy Hurál elnökével, vele a Magyarországon június 9-én tartandó önkormányzati és európai parlamenti, valamint a Mongóliában június 28-án zajló parlamenti választásokról cseréltek véleményt.
  • Az EU a kihívásokra elhibázott válaszokat adott
    "Európaiságunk mára magyar identitásunk szerves és elválaszthatatlan része: csak magyarként lehetünk európaiak, és magyarként csak az európai nemzetek közösségében találhatunk otthonra" – öntötte formába gondolatait Bóka János.
  • I can vagy I Kant
    Spengler, akinek híres műve, A Nyugat alkonya 1917-ben jelent meg, már a bevezetőben leszögezi, hogy „annyi világ van, ahány lény a világon”. Vagyis minden lény biztos lehet benne, hogy sem előtte nem volt és utána nem lesz senki, aki ugyanúgy és ugyanannak látná a világot, mint ő.
MTI Hírfelhasználó