Rabszöktető rendőrök
2024. április 15. 20:50

Két rab szökésében segíthetett az a tizenhét rendőr, akiket hétfőn fogtak el a szervezett bűnözés elleni ügyészség parancsára Észak-Macedóniában - jelentette a Vesti.mk hírportál.

Az ügyészség közleménye szerint hat rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy tavaly októberben egy gyilkosság miatt elítélt férfi szökésében segédkeztek. A tájékoztatás szerint a rendőrök kórházi kivizsgálásra vitték az elítéltet, majd ketten a kórház dohányzásra kijelölt helyiségébe kísérték, ahol egy idő után magára hagyták, lehetővé téve a szökését.

"A gyanúsítottak nem jelentették a szökést a szkopjei Idrizovo börtönben a közvetlen feletteseiknek, és a következő műszakban dolgozó gyanúsítottak sem tették ezt meg, hanem az üres vizsgálóhelyiségben ültek az elítélt nélkül, ahol a belügyminisztérium munkatársai találtak rájuk" - olvasható a közleményben. Az elítélt azóta is szökésben van.
   
Tizenegy rendőrt egy másik szökési eset miatt fogtak el. Ők egy korábbi alkalommal tették lehetővé egy rab számára a szökést a kórházból, ez az elítélt azonban később visszatért a börtönbe.
   
A rendőröket, ha bűnösnek találják, öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik kötelességszegés, valamint a szökésben nyújtott segítség miatt.

MTi
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó