Julija Navalnaja: Putyinnak felelnie kell Navalnij haláláért
2024. február 28. 14:47

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek felelnie kell Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus haláláért és mindazért, amit Oroszországgal, valamint egy szomszédos békés országgal tett - jelentette ki Julija Navalnaja, a február 16-án elhunyt orosz ellenzéki politikus özvegye Strasbourgban szerdán.

Csapjunk le erre az őrült rezsimre!” – Navalnij özvegye, Julija Navalnaja  állhat az orosz ellenzék élére - WMN

wmn

Julija Navalnaja beszédében kijelentette: férje, Alekszej Navalnij gyilkosság áldozata lett, ami megmutatta, hogy Putyin elnök bármire képes, tárgyalni nem lehet vele.
   
Közölte: Navalnij felismerte, ha valóban le akarják győzni Putyint, akkor újító gondolatokra van szükség. További szankciók, további állásfoglalások nem érnek célt, az orosz elnöknek ugyanis nincsnek elvei, erkölcsei, szabályai - mondta.
   
"Nem politikussal van dolgunk, hanem egy gengszterrel, egy bűnözővel" - fogalmazott.
   
Navalnaja azt mondta, a rendőrség megzavarhatja férje péntek délután esedékes temetését. "Még nem tudom, hogy békés lesz-e, vagy a rendőrség letartóztatja azokat, akik eljöttek elbúcsúzni a férjemtől" - fogalmazott.
   
Elmondta továbbá, Navalnijt három évig kínozták, egy apró börtöncellában éheztették, elzárták a külvilágtól, és megtagadták a tőle a látogatásokat, a telefonhívásokat, végül azt is, hogy leveleket kapjon. "És aztán megölték. Majd még ezután is bántalmazták a testét" - tette hozzá.
   
Szavai szerint Putyin szervezett bűnözői csoportot vezet, amelynek tagjai, noha csak bábok, embereket gyilkolnak. A nemzetközi közösségnek harcolnia kell e bűnszervezet ellen a szervezett bűnözés elleni harc, nem pedig a politika eszközeivel - jelentette ki. Nem diplomácia üzeneteket kell küldeni, hanem a "pénzügyi machinációkat" kell felszámolni. Nem aggodalomnak kell hangot adni, hanem az orosz rezsimet támogató nyugati jogászokat és pénzügyi szakembereket kell célba venni, akik segítenek Putyinnak és barátainak a pénzek elrejtésében - mondta. Ebben számíthatnak arra a többmillió oroszra, akik Putyin ellen, a háború ellen, és az orosz elnök képviselte gonosz ellen vannak - emelte ki.
   
A gonosz elesik és eljön a csodálatos jövő - zárta beszédét Julija Navalnaja.
   
Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista és politikus február 16-án, 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 éves büntetését töltötte.
 

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Európa magára marad ebben a háborúban
    Az igazi valóságban elvesztik az erejüket az ideológiák, a "statisztikai ügyeskedések", a médiatorzítások és a "politikusok taktikai füllentései", nincs többé relevanciája a széles körben elterjedt téveszméknek, sőt az összeesküvés-elméleteknek sem - sorolta a kormányfő, "marad a pőre és brutális valóság".
  • A hadiipar korrumpálta a háborúpárti szélsőséget
    Korrupció vagy zsarolás mozgatja a háborúpárti szélsőséget. Pénzért kiszolgálják a hadiipart - sok ezer ukrán fiatal élete árán. Sajnos a közszereplő figurák között számos pszichopata is akad: ők belső késztetésből ügyködnek az öldöklés fokozásán.
  • Katonáink részt vettek az olimpia előkészítésében
    A feszített tempójú és rendkívül felelősségteljes feladatvégzés mellett azért a kulturális kikapcsolódásra is volt alkalom – most már Mona Lisa is biztonságban van!
MTI Hírfelhasználó