Újból lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra
2023. december 11. 15:47

Már lehet regisztrálni koronavírus-oltásra, az EESZT rendszerében - írja a Portfolio. Ám az oltások közül csak az első, a második, a harmadik és a negyedik oltásokat lehet beadatni, vagyis akinek már négy oltása megvan, azt a rendszer nem engedi regisztrálni. Az oltás gyerekek számára is elérhető, például a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 12 éves kortól. Emlékeztető oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 12. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap.

Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. A harmadik (emlékeztető) dózisú oltások esetében az oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm) az oltóponton választható (vagyis nem a rendszerben), az orvosi ajánlást figyelembe véve. Negyedik oltásra azon TAJ számmal rendelkező, 18 éven felüli, Magyarországon három oltásban (Janssen esetében kettő oltásban) már részesült oltakozók jogosultak, akiknek a megerősítő oltásuk óta eltelt legalább 4 hónap.

portfolio.hu
Címkék:
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó