Mínusz 20 foknál hidegebbet mértek Magyarországon
2023. december 4. 16:51

December 4-én hajnalban mínusz 21,4 fokot mértek a Bükk-fennsíkon. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén található bükk-fennsíki Mohos-töbörben hétfőn hajnalban -21,42 fokot mértek - adta hírül az ME Földrajz-Geoinformatika Intézet. A Miskolci Egyetem szakmai Facebook-oldalán arról is írnak, hogy "a hivatalos országos mérőhálózatok -13 fok körüli értékeket hoztak, a területi szórást azonban nagyban befolyásolták a pillanatnyi, országosan inhomogén körülmények".

Az egyébként szélvédettebb Vörösmeteor-töbör, Kerékgyártó Róbert online mérőállomása is komoly hőmérsékleti hullámvasúton ment keresztül az éjjel, (itt mínusz 17,5 fok volt), ami "jól mutatja, hogy a fennsíkon belül is nagy volt a légköri zavarás által okozott változatosság".

MTI
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Az európai emberek nem kérnek a migránsinvázióból
  Bakondi György szerint komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, "pártszimpátián túlnyúló" támogatását élvezik.
 • A férfiasság értéke fényben a Palotajátékokon
  A valódi európai értékek emelkedtek fénybe a 39. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok első két napján. A férfiasság és a nemes nőiesség szépsége a harmadik napon, vasárnap is élményt ad a Visegrádra látogatóknak.
 • Női öttusacsapatunk sikere
  A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.
MTI Hírfelhasználó