Mínusz 20 foknál hidegebbet mértek Magyarországon
2023. december 4. 16:51

December 4-én hajnalban mínusz 21,4 fokot mértek a Bükk-fennsíkon. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén található bükk-fennsíki Mohos-töbörben hétfőn hajnalban -21,42 fokot mértek - adta hírül az ME Földrajz-Geoinformatika Intézet. A Miskolci Egyetem szakmai Facebook-oldalán arról is írnak, hogy "a hivatalos országos mérőhálózatok -13 fok körüli értékeket hoztak, a területi szórást azonban nagyban befolyásolták a pillanatnyi, országosan inhomogén körülmények".

Az egyébként szélvédettebb Vörösmeteor-töbör, Kerékgyártó Róbert online mérőállomása is komoly hőmérsékleti hullámvasúton ment keresztül az éjjel, (itt mínusz 17,5 fok volt), ami "jól mutatja, hogy a fennsíkon belül is nagy volt a légköri zavarás által okozott változatosság".

MTI
Címkék:
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó