Rossi Angliába vágyik
2023. szeptember 30. 23:44

A World Soccer készített terjedelmes interjút a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányával, amely kizárólag nyomtatásban jelent meg, de a Nemzeti Sport, s annak nyomán a mandiner  szemlézte a beszélgetést.

WorldSoccer - The unrivalled authority on soccer around the world

worldsoccer.com

Az olasz szakember szerint a válogatottnál elért sikereinek titka nagyrész abban rejlik, hogy remek kapcsolatot ápol a játékosokkal: „Állandó kapcsolatban vagyunk, videokonferenciákat tartunk, és nemcsak a taktikai és technikai, hanem a mentális kérdésekről is beszélünk. Egységesek és összetartók vagyunk. Sok kapitány kollégám jegyezte már meg, hogy klubcsapatnak tűnünk.

Úgy érzem, ez a legszebb bók, amit kaphatok – fogalmazott Rossi.

Arról is beszélt, hogy sok mindent szeret Magyarországban, amely már bő egy évtizede az otthona. „Itt otthon érzem magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós voltam” – fejtette ki a szakember, majd elárulta azt is: biztos benne, hogy sosem szakad meg a kapcsolata Magyarországgal.

Rossi szerződése 2025 végéig köti a magyar válogatotthoz.

És sosem titkolta, hogy egy angliai ajánlatot szívesen elfogadna.

Marco Rossi looks ahead to Hungary's Euro 2020 opener against Portugal - World Soccer

worls soccer magazine

„Ha egy nap máshol kellene dolgoznom, az álommunka Angliában várna. Anglia a csúcs az európai klubfutballban. A 90-es években Olaszország volt az első, de most Anglia, és szerintem, ez így is marad a jövőben” – fogalmazott a szövetségi kapitány. 

mandiner.hu
Címkék:
 • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
  Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
 • „Halogén” ünnep
  A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
 • Ötvenéves a Magyar Külügyi Intézet
  Valójában a legsikeresebb politikai termékünk nemzetközi vizeken éppen az, hogy Magyarország, bár csak tízmilliós ország, mégis képes önálló külpolitikát folytatni - hangsúlyozta Orbán Viktor.
 • Ma érkezik az előrehozott nyugdíj
  Ma érkezik az előrehozott nyugdíj - írta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán hétfőn.
 • Európát vette célba az Iszlám Állam
  Azoknak a muszlimoknak, akik fel akarják szabadítani Palesztinát, csatlakozniuk kell az Iszlám Államhoz – állítja a terrorszervezet egyik afganisztáni propagandaújságja, míg mások arra szólítják fel a hívőket, hogy a támadáshoz minden rendelkezésükre álló eszközt használniuk kell. Az erőszakra és gyilkosságra buzdító üzenetek az iszlamista propaganda legújabb hullámai, amelyek azóta erősödtek fel ismét, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet októberben terrortámadást indított Izrael ellen, amelyet az antiszemitizmus jelentős fellendülése követett a nyugati államokban – írja a Breitbart News amerikai hírportál.
MTI Hírfelhasználó