Labdarúgó NB I - Élre állhat a Ferencváros
2023. szeptember 26. 10:22

Szerdán két elmaradt mérkőzést pótolnak a labdarúgó NB I-ben, amelyben így új éllovas lehet.

A legjobb esélye erre a címvédő Ferencvárosnak van, mivel ha győz, átveszi a vezetést az újonc MTK Budapesttől. A zöld-fehéreknek lesz miért visszavágniuk, ugyanis azt a Kecskemétet fogadják, amelyet az előző idényben egyszer sem tudtak felülmúlni, sőt, kétszer kikaptak tőle. A fővárosi gárda egyelőre százszázalékos Dejan Stankovic vezetőedző kinevezése óta, mivel a Magyar Kupában a Nagyecsedet búcsúztatta magabiztosan, a Konferencia-ligában a szerb Cukarickit verte 3-1-re, míg az NB I-ben a Kisvárdát győzte le 1-0-ra.
   
Szabó István bajnoki ezüstérmes együttesét pedig a javítás motiválhatja, mivel pénteken hazai pályán váratlan vereséget szenvedett az addig nyeretlenül sereghajtó Mezőkövesdtől. Ráadásul a lila-fehérek a mostani kiírásban nemcsak pontot, még gólt sem szereztek idegenben: az MTK otthonában 1-0-ra, míg a Debrecen vendégeként 2-0-ra kaptak ki.
   
A másik találkozón a Paks fogadja a Debrecent, ennek a két csapatnak akkor lesz esélye élre állni, ha a Ferencváros pontokat veszít. Ebben az esetben a hajdúságiaknak bármilyen arányú siker az első helyet jelentené, a tolnaiaknak viszont legalább háromgólos győzelmet kellene aratniuk.
   
Mindkét meccset a nemzetközi kupaszereplések miatt halasztották el az első, illetve a második fordulóból. A két pótolt mérkőzéssel nem egyenesedik ki teljesen a tabella, ugyanis a Ferencvárosnak még egy elmaradt találkozója van, azt december 6-án játssza Mezőkövesden.
   
Az M4 Sport mindkét találkozót élőben közvetíti.

NB I:
   
A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Paksi FC-Debreceni VSC 17.45

    Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 20.00

    A tabella:

 1. MTK Budapest 7 4 2 1 10- 5 14 pont
 2. Diósgyőri VTK 7 4 1 2 14- 8 13
 3. Ferencvárosi TC 5 4 - 1 19- 8 12
 4. Debreceni VSC 6 4 - 2 12- 8 12
 5. Paksi FC 6 3 2 1 10- 8 11
 6. Puskás Akadémia FC 7 3 2 2 12-13 11
 7. Újpest FC 7 3 2 2 11-13 11
 8. Kecskeméti TE 6 3 - 3 8- 7 9
 9. Fehérvár FC 7 1 2 4 11-15 5
10. Mezőkövesd Zsóry FC 6 1 1 4 7-13 4
11. Kisvárda Master Good 7 1 1 5 6-13 4
12. ZTE FC 7 1 1 5 9-18 4

MTI
Címkék:
 • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
  Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
 • „Halogén” ünnep
  A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
 • Ötvenéves a Magyar Külügyi Intézet
  Valójában a legsikeresebb politikai termékünk nemzetközi vizeken éppen az, hogy Magyarország, bár csak tízmilliós ország, mégis képes önálló külpolitikát folytatni - hangsúlyozta Orbán Viktor.
 • Ma érkezik az előrehozott nyugdíj
  Ma érkezik az előrehozott nyugdíj - írta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán hétfőn.
 • Európát vette célba az Iszlám Állam
  Azoknak a muszlimoknak, akik fel akarják szabadítani Palesztinát, csatlakozniuk kell az Iszlám Államhoz – állítja a terrorszervezet egyik afganisztáni propagandaújságja, míg mások arra szólítják fel a hívőket, hogy a támadáshoz minden rendelkezésükre álló eszközt használniuk kell. Az erőszakra és gyilkosságra buzdító üzenetek az iszlamista propaganda legújabb hullámai, amelyek azóta erősödtek fel ismét, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet októberben terrortámadást indított Izrael ellen, amelyet az antiszemitizmus jelentős fellendülése követett a nyugati államokban – írja a Breitbart News amerikai hírportál.
MTI Hírfelhasználó