Moszkva atomfegyvert telepít Fehéroroszországban
2023. március 25. 20:31

Oroszország átadta Fehéroroszországnak a nukleáris fegyverek szállítására alkalmas Iskander rakétarendszert, és július 1-jén befejezi a taktikai atomfegyverek tárolására szolgáló tároló építését a köztársaság területén - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija-24 tévécsatornának.

Russia's President Vladimir Putin Stanislav Krasilnikov/TASS

Putyin – tass/Sztanyiszlav Kraszilnyikov

"Átadtuk Fehéroroszországnak jól ismert és nagyon hatékony Iskander rendszerünket, amely [nukleáris fegyvereket] hordozhat. Április 3-án megkezdjük a legénység kiképzését, július 1-jén pedig befejezzük a taktikai nukleáris fegyverek speciális tárolójának építését. fegyvereket a fehérorosz területen” – mondta Putyin Pavel Zarubin újságírónak adott interjújában.

tass.com
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát
  A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.
 • Fát ültettek fradisták a Budakeszi Vadasparkban
  Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet.
 • A szólásszabadság már nem európai érték
  Frank Füredi nyilatkozatában kiemelte: a brüsszeli incidens után már senki nem taníthatja Magyarországnak, "hogy hogyan kell viselkedni", mivel az események rávilágítottak, hogy "Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium."
MTI Hírfelhasználó