Moszkva atomfegyvert telepít Fehéroroszországban
2023. március 25. 20:31

Oroszország átadta Fehéroroszországnak a nukleáris fegyverek szállítására alkalmas Iskander rakétarendszert, és július 1-jén befejezi a taktikai atomfegyverek tárolására szolgáló tároló építését a köztársaság területén - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija-24 tévécsatornának.

Russia's President Vladimir Putin Stanislav Krasilnikov/TASS

Putyin – tass/Sztanyiszlav Kraszilnyikov

"Átadtuk Fehéroroszországnak jól ismert és nagyon hatékony Iskander rendszerünket, amely [nukleáris fegyvereket] hordozhat. Április 3-án megkezdjük a legénység kiképzését, július 1-jén pedig befejezzük a taktikai nukleáris fegyverek speciális tárolójának építését. fegyvereket a fehérorosz területen” – mondta Putyin Pavel Zarubin újságírónak adott interjújában.

tass.com
Címkék:
  • Brüsszel migránsáradatot zúdítana hazánkra
    Az Európai Unió erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra, ez egy újabb lépés, ami azt bizonyítja, hogy Brüsszel teljes mértékben visszaél a hatalmával - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
  • Bayer Zsolt: Világok harca
    Ők az utóbbi évtizedekben megtámadták Vietnamot, s ott vidám tömeggyilkosságokat, emberiség és emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el, majd ezt az egészet feloldották hollywoodi filmalkotásokban, mert az Amerikai Egyesült Államok egyik lényege éppen az, hogy ő „termeli” a globális tudatot és a globális szórakoztatást.
  • Feszty-tárlat Ópusztaszeren
    Feszty Árpád nemcsak a festészetben jeleskedett. A hazája iránti mérhetetlen szeretete és elköteleződése társadalmi szerepvállalásra sarkallta. Komoly szerepet játszott a magyar ipar fellendítésében és a művészet társadalomba való széles körű integrálásában, így kezdeményezte a rajztanítás megreformálását is az egész országban.
MTI Hírfelhasználó