Szent György-hegyi bornapok
A rendezvény első napján a versenyen 82 borász méri össze borait. Majd kápolnavándorlásokra várják az érdeklődőket Beke Zsolt plébános vezetésével, később a helyi borokat lehet kóstolni egy közeli, tapolcai étteremben.
2024. április 23. 14:58

Szőlőtőkék a Szent György-hegyi bornapok rendezvénysorozat megnyitójának helyszínén, a Szászi Birtokon, Hegymagas községben 2024. április 23-án. Az április 28-ig tartó program során borversenyre, borvándorlásokra, borkóstolóra várják az érdeklődőket. MTI/Katona Tibor

Marton József, a Szent György-hegy Csobánc Hegyközség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a Szent György-hegyi napokat a György-nap apropóján rendezik meg mintegy 33 éve.
   
A rendezvény első napján a versenyen, 82 borász méri össze borait. Szerdán kápolnatúrákra várják az érdeklődőket Beke Zsolt plébános vezetésével, csütörtökön helyi borokat lehet kóstolni egy közeli, tapolcai étteremben, pénteken a borverseny eredményhirdetését tartják szakmai előadások keretében. Szombaton Kisapáti, Hegymagas és Raposka községből bortúrák indulnak, melyekhez regisztrációt követően lehet csatlakozni. A zárónapon, vasárnap Hegymagas községből séta indul a Lengyel kápolnához.  

Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani, figyelve arra, hogyan reagál erre a környezet - hangsúlyozta a Szent György-hegyi bornapok megnyitóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Hegymagas községben kedden.

Navracsics Tibor elmondta, hogy a cél a környékbeli önkormányzatokkal összefogva megőrizni a Szent György-hegyet a jövő nemzedékek számára, megóvva természeti szépségeit.
   
Hozzátette: mindehhez a nagymúltú Szent György-hegyi napok rendezvénysorozat is hozzájárul, melyet idén 29. alkalommal rendeznek meg.
   
Szent György-hegy Magyarország karakteres tájegysége, amely kultúrát teremtett. A kisapáti vendégház átadását követően a Szent György-hegyi lépcső megújítása kezdődik. Apró lépésekkel elérhető lesz, hogy pár évtized múlva megóvott, biztonságos turisztikai látványossággá legyen a Szent György-hegy - mutatott rá a tárcavezető. 

MTI
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó