37 góllal győztünk
A játék képe a záró nyolc percre sem változott, a magyarok könnyedén szerezték a gólokat, a mezőnyjátékosok közül utolsóként Máté Zsuzsanna is feliratkozott a gólszerzők közé, a 39-2-es végeredményt pedig Kuna Szonja állította be.
2024. február 6. 12:56

A gólszerző Rybanska Natasa a női vízilabdatorna csoportkörének 2. fordulójában játszott Szingapúr - Magyarország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 6-án. MTI/Kovács Tamás

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte a magyar válogatott a dohai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornáján: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese kedden a papírformának megfelelően fölényes, 39-2-es győzelmet aratott Szingapúr csapata felett.

A mieink csütörtökön Ausztrália ellen zárják a csoportkört, annak a meccsnek a győztese közvetlenül bejut a negyeddöntőbe és lesz egy plusz pihenőnapja.
   
A dohai világbajnokságon a magyar válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés, két indulási jog talál gazdára.

    Eredmény:

    vízilabda, női torna, csoportkör, 2. forduló:

    C csoport:

Magyarország-Szingapúr 39-2 (11-0, 7-0, 11-2, 10-0)
---------------------------------------------------
gólszerzők: Gurisatti, Rybanska 6-6, Keszthelyi, Szilágyi, Kuna 5-5, Parkes, Faragó, Horváth 3-3, Garda, Leimeter, Máté 1-1, illetve Yap 2

A második csoportmérkőzésen a 15 fős keretből ezúttal is pihenőt kapott Vályi Vanda, aki egy kisebb könyöksérüléssel érkezett Dohába, mellette ezúttal Mahieu Geraldine maradt ki az együttesből.
   
A története első - de nem az utolsó, hiszen 2025-ben házigazda lesz - világbajnokságán szereplő Szingapúr a nyitókörben 32-1-re kapott ki Ausztráliától, és a magyaroktól is hasonló pofonra számíthatott.
   
Az első negyedben a magyarok mindössze két támadásukból nem szereztek gólt, a szingapúriaknak pedig esélyük sem volt bevenni Magyari Alda kapuját, így nyolc perc után 11-0-t mutatott az eredményjelző.
   
A második játékrészben támadásban több hibával játszottak a magyarok, sokáig a rivális "legnagyobb" lehetősége egy félpályás lövés volt, amelynél Magyari higgadtan végignézte, ahogy a labda a jobb kapufán csattant. A félidő vége előtt aztán ötméterest kaptak a szingapúriak, de kimaradt a büntető.
   
A fordulást követően a magyar kapu előtt már Neszmély Boglárka tempózott, de ő nem tudta érintetlenül tartani a hálóját, a rivális a negyedik emberelőnyét sikeresen gólra váltotta. Támadásban továbbra is csak elvétve tudták megakadályozni a gólszerzést a szingapúriak, viszont egy szép akció végén újra betaláltak (29-2).
   
A játék képe a záró nyolc percre sem változott, a magyarok könnyedén szerezték a gólokat, a mezőnyjátékosok közül utolsóként Máté Zsuzsanna is feliratkozott a gólszerzők közé, a 39-2-es végeredményt pedig Kuna Szonja állította be.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök
    Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
  • Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik
    "Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
  • A kormány kiáll Európa keresztény alapjai mellett
    Varga Mihály kiemelte: miközben tőlünk nyugatra templomok tűnnek el, Magyarországon és a külhonban 3000 templom építését vagy felújítását támogatta a kormány az elmúlt évtizedben.
MTI Hírfelhasználó