Győztünk!
"Sokkal jobb egy győztes meccsel bemutatkozni, szokni a körülményeket. Hasonló mérkőzésre számítottunk, de bíztam benne, hogy kevesebb gólt kapunk, az ellenfél centerakciói alapján van mit elemezünk, fel kell keményedni a bekkjeinknek. A lőtt gólok száma viszont mutatja, mennyire motiváltak vagyunk, mindenki igyekszik a jobbik formáját megtalálni, bízom benne, hogy a fontos pillanatokra felépítjük magunkat" - nyilatkozta az MTI-nek Mihók Attila.
2024. február 4. 21:36

Rybanska Natasa (b) és az új-zélandi Emily Nicholson (j) a női vízilabdatorna csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország - Új-Zéland mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. MTI/Kovács Tamás

Győzelemmel kezdte szereplését a csoportkörben a magyar női vízilabda-válogatott a dohai világbajnokságon: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a vasárnapi nyitányon 19-8-ra nyert Új-Zéland ellen.

A magyar csapatban a rekordot jelentő kilencedik vb-jén szereplő kapitány, Keszthelyi Rita ötször, Gurisatti Gréta pedig hatszor volt eredményes. A mieink kedden Szingapúr ellen folytatják.

    A tornán két olimpiai kvótát osztanak ki, a magyaroknak még nincs párizsi indulási joguk.

    Eredmény:

    vízilabda, női torna, csoportkör, 1. forduló:

    C csoport:

Magyarország - Új-Zéland 19-8 (5-2, 4-2, 2-1, 8-3)
---------------------------------------------------
gólszerzők: Gurisatti 6, Keszthelyi 5, Leiemter, Parkes 2-2, Rybanska, Szilágyi, Garda, Mahieu 1-1, illetve McDowall 4, Gault, Doyle, Milicich, Nicholson 1-1

A szakmai stáb a mieink 15 fős keretéből Vályi Vandát és Horváth Brigittát nem nevezte az első találkozóra.
   
Az erőviszonyok alapján nem lehetett kérdés, hogy a magyarok győzelemmel kezdik majd a tornát, tavaly nyáron, a fukuokai vb-n 23-5-re diadalmaskodtak riválisuk felett.
   
Az új-zélandiak ugyan a találkozó elején még egyenlítettek kétgólos hátrányból, de a magyarok gyorsan megtörték a lelkesedésüket és 5-2-vel fordultak, betalált a kilencedik világbajnoki szereplésével világrekorder Keszthelyi Rita is.
   
A folytatásban is a magyarok akarata érvényesült, elsősorban Gurisatti Gréta villogott, aki a januári Európa-bajnokság csoportkörében a horvátok elleni összecsapáson szenvedett szemsérülést, ami a négy gólja alapján úgy tűnt, hogy már a múlté.
   
A harmadik negyedben mindkét gárda rendkívül sok hibával játszott, a kapusoknak még csak igazi bravúrt sem kellett bemutatniuk. Mihók Attila időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de így is öt és fél percet kellett várni a játékrész első góljára, amit Garda Krisztina szerzett. A negyed felétől ekkor már Neszmély Boglárka tempózott a magyar kapu előtt Magyari Alda helyett.
   
Ugyan a találkozó ekkor már eldőlt, az új-zélandiak a záró nyolc percben is többször gondot okoztak a magyaroknak, akik aztán a hajrában "megszórták" riválisukat és magabiztosan nyerték az összecsapást.
   
"Sokkal jobb egy győztes meccsel bemutatkozni, szokni a körülményeket. Hasonló mérkőzésre számítottunk, de bíztam benne, hogy kevesebb gólt kapunk, az ellenfél centerakciói alapján van mit elemezünk, fel kell keményedni a bekkjeinknek. A lőtt gólok száma viszont mutatja, mennyire motiváltak vagyunk, mindenki igyekszik a jobbik formáját megtalálni, bízom benne, hogy a fontos pillanatokra felépítjük magunkat" - nyilatkozta az MTI-nek Mihók Attila, aki hozzátette, a következő, Szingapúr elleni találkozót ilyesmire nem lehet felhasználni, a csapat igazán majd az Ausztrália elleni, csoportelsőségről döntő összecsapásra "érkezik meg Dohába".
   
A hat gólt szerző Gurisatti Gréta elmondta, az Európa-bajnokság után nem kellett sokat kihagynia, a "lelke jobban fájt, mint a szeme" az ötödik hely után:
   
"Nagyon vártam, hogy újra éles meccset játszhassak és teljes értékű tagja lehessek a csapatnak. Most a védekezést tekintve van némi hiányérzetem, viszont valahogy úgy érzem, sokkal egységesebbek vagyunk, mint korábban." - fogalmazott.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Több mint 20 ezer háztartásnak nyújt majd segítséget az új otthonfelújítási program
    Péntektől lehet véleményezni az új otthonfelújítási program feltételeit. A részletszabályok közé több fontos újdonság is bekerülhet, így például az, hogy épületnek ne kelljen a vezetékes földgázhálózatra csatlakoznia. A program a tervek szerint júniusban indul.
  • Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök
    Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
  • Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik
    "Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
MTI Hírfelhasználó